VUČIĆ ZA "NOVOSTI" O PUTINOVOM POZIVU DA DOĐE NA SAMIT BRIKS-A: Hvala ruskom predsedniku i ljudima iz BRIKS-a, o tome ćemo 10. oktobra

Novosti online

05. 09. 2024. u 10:14

ODGOVARAJUĆI na pitanje "Novosti" o pozivu ruskog predsednika Vladimira Putina da dođe na samit BRIKS-a u Kazanju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ćemo o tome da pričamo oko 10. oktobra.

ВУЧИЋ ЗА НОВОСТИ О ПУТИНОВОМ ПОЗИВУ ДА ДОЂЕ НА САМИТ БРИКС-А: Хвала руском председнику и људима из БРИКС-а, о томе ћемо 10. октобра

Foto: Instagram

- Pre deset, dvanaest dana sam dobio Putinov poziv da se priključim samitu BRIKS. Mi tada imamo važne goste iz inostranstva, ali da ne bih sada govorio, o tome ćemo tamo oko 10. oktobra. Bolje da vam ne govorim šta sve imamo tada, kako to klinci kažu kod nas, "gužva u šesnaestercu". Hvala ljudima iz Briksa i predsedniku Putinu na pozivu - kazao je Vučić.

Predsednik je podsetio i da ga očekuje i poseta Njujorku gde će imati razgovore sa najmanje šest predsednika drugih zemalja, kao i sedam ili osam premijera.

Kaže da je mnogo toga pred nama, pa i godišnjica oslobođenja Beograda 20. oktobar.

- Crvena armija je ta koja je, najvećim delom, uz pomoć naših trupa i oslobodila Beograd i donela slobodu našoj zemlji i zajedno sa Ruskom Federacijom i sa svima drugima koji su učestvovali u oslobođenju Beograda obeležićemo brojne programe i planove obeležavanja slobode - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio