"ČISTA VODA JE NAJVAŽNIJA" Vučić otkrio da mu je najbitnije da Jadar ne bude zagađen

Tanjug

05. 09. 2024. u 10:45

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi dovođenje Rio Tinta rešilo problem plata i standarda građana Loznice, ali da je njemu najvažnije da Jadar ne bude zagađen i da će zato on biti, kako je rekao, zaštitnik istine i interesa naroda.

ЧИСТА ВОДА ЈЕ НАЈВАЖНИЈА Вучић открио да му је најбитније да Јадар не буде загађен

Foto: D. Milovanović

Tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac—Loznica, Vučić je rekao da je za njega prioritet čista voda.

- Kada kažem čista vode, ne smeju da nam budu zagađene ne samo Drina, Sava i Dunav, nego ne sme ni Jadar da bude zagađen. Zato što je voda izvor života, voda je najvažniji resurs i zato ćemo imati veoma, veoma teške razgovore sa investitorima o tom pitanju. I to u najkraćem mogućem periodu. Videćemo takođe i oko tih folija, što su pričali, hoće tanke folije. Sve vreme su lagali da nije čvrst otpad. Mi moramo da budemo zaštitnici istine i zaštitnici interesa naroda - rekao je Vučić.

On je rekao da će, kada se završi auto-put Loznica—Šabac, zapadna Srbija biti kao na dlanu i da će to dovesti mnogo investitora.

Vučić je naveo da je 2012. bilo 11.600 nezaposlenih u Loznici, a danas je 3.500 i prosečna plata 657 evra, dok je prosečna plata 2012. u Loznici bila 297 evra.

- Mora da bude mnogo više, mora da bude mnogo jače. Ako je prosečna plata u Republici u maju bila 855 evra, mora u Loznici da bude mnogo više. Rio Tinto bi taj problem rešio odmah, zato što kad uposli hiljadu ljudi i da im mnogo veće plate, odmah vam prosek raste za 20 odsto. Ali moramo i o drugim investitorima da razmišljamo koje ćemo da dovodimo - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio