"POBEDIO SAM RAK I DVE METASTAZE" Šešelj iskreno o svom zdravlju: "Iz Haga su me izbacili - očekivali da ću umreti"

Tanjug

05. 09. 2024. u 11:31

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj podelio je svoju priču o borbi sa rakom po povratku iz Haga 2015. godine i rekao kako je tada pobedio tu opaku bolest, kao i dve metastaze na jetri.

ПОБЕДИО САМ РАК И ДВЕ МЕТАСТАЗЕ Шешељ искрено о свом здрављу: Из Хага су ме избацили - очекивали да ћу умрети

Foto: N. Skenderija

Gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, on je izneo detalje o svom zdravstvenom stanju i govorio o svom iskustvu s rakom i zdravstvenim problemima koje je uspešno savladao uz pomoć lekara iz Srbije.

- Iz Haga su me izbacili. Očekivali su da ću umreti u julu 2015. godine - rekao je Šešelj i naveo da je po dolasku u Beograd pobedio rak i dve metastaze na jetri.

- Operisali su mi 30 cm debelog creva i izvadili 20 limfnih čvorova, od kojih su četiri već bila zaražena. Metastaze na jetri, jedna od devet milimetara, a druga od pet, uz pomoć srpskih doktora sam uspeo da savladam - rekao je Šešelj.

Istakao je važnu ulogu lekarskog tima, predvođenog doktorom Milovanom Bojićem, koji je, kako kaže, bio ključan u njegovom oporavku.

- Išao sam na razne analize, CT i PET skenere u KC Vojvodine, želeo sam da sve to prođe bez medijske pompe, da kao čovek budem pregledan i izlečen - rekao je Šešelj.

Na pitanje da li se danas smatra zdravim čovekom, Šešelj je odgovorio da rak nema i da ga medicina smatra izlečenim.

Foto: Printskrin

- Poslednji put sam bio na kolonoskopiji u januaru ove godine kod doktora Dine Tarabića u bolnici Dragiša Mišović, i nema nikakvih recidiva - rekao je Šešelj.

Međutim, lider radikala otkrio je da i dalje ima problema sa srcem, gde su mu ugrađeni kardioverter defibrilator i pejsmejker.

- Imam rezervne delove u srcu. Dve elektrode, kardio-defibrilator sa pejsmejkerom, koji otprilike liči na kašikaru. Mogu da eksplodiram kad god grmi napolju - objasnio je Šešelj.

Na kraju, on je priznao da se zbog srca suočava s određenim ograničenjima u svakodnevnom životu.

- Teško idem uz stepenice, ne mogu da trčim, ali ne mogu dugo ni da budem na jednom mestu - zaključio je Šešelj.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio