"NEMOJTE DA POTCENJUJETE OVAJ NAROD": Ana Brnabić o sramnoj naslovnoj strani Šolakovih medija (FOTO)

Novosti online

05. 09. 2024. u 15:36

PREDSEDNICA Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je naslovnu stranu Šolakovog dnevnog lista Danas, a kojom se nemilosrdno nastavlja obmanjivanje javnosti.

НЕМОЈТЕ ДА ПОТЦЕЊУЈЕТЕ ОВАЈ НАРОД: Ана Брнабић о срамној насловној страни Шолакових медија (ФОТО)

Foto: Tviter printskrin/Ana Brnabic

Samo dve konstatacije o današnjoj naslovnoj strani Šolakovog dnevnog lista Danas, a kojom se nemilosrdno nastavlja obmanjivanje javnosti:

1. Kažete da bi iskopavanje litijuma bilo kršenje ustavnog poretka. Ako ste u pravu, zašto iskopavanje bakra, uglja ili zlata ne predstavlja kršenje ustavnog poretka? Biće da opet ne govorite istinu - ergo, namerno obmanjujete građane Republike Srbije. Nije novina, ali da konstatujemo.

2. Ovakva naslovna strana ponižava i obezvređuje čitavu rudarsku profesiju u našoj zemlji. Ta profesija danas, u Srbiji, zapošljava 30.647 ljudi koje ste ovim sveli na običan pijuk. Zahvaljujući tim ljudima, mi danas imamo struju. Zahvaljujuću tim ljudima, danas Bor i Majdanpek žive - u stvari, postoje, jer su nastali na rudarenju bakra koje je na ovom području počelo pre 121 godinu (1903. godine). I šire - zahvaljujući umnogome ovoj teškoj i časnoj profesiji, koja zahteva mnogo stručnosti i znanja - Srbija se u prošlosti razvijala i ekonomski jačala. Prvi moderniji rudnik u Srbiji otvoren je kod Despotovca, 1836. godine, u vreme vladavine kneza Miloša Obrenovića. Naša zemlja, dakle, ima skoro 200 godina dugu tradiciju rudarenja, a naši fakulteti i naučni instituti vanredne stručnjake koji su radili mnogo kompleksnije projekte od "Jadra" i koji će, sa narodom, reći poslednju reč o rudniku litijuma.

Zaključak - nemojte da potcenjujete ovaj narod, rudarsko-geološku struku i naše naučne institute. Jednostavno, nije fer i nije u redu. Nemojte, takođe, nikada da smetnete s uma želju @avucic da čuje svoj narod i upregne sve resurse naše zemlje da se očuva naša priroda, a pre svega voda. - istakla je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)