OSMI DAN JE BLOKADE SRPSKIH INSTITUCIJA NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE: Jutros saslušanje Zorana Todića, predsednika PO Leposavića

D. Z.

06. 09. 2024. u 11:39

DANAS je osmi dan blokade zgrada srpskih ustanova i institucija na severu Kosova i Metohije koje su proteklog petka zauzeli pripadnici tzv. kosovske policije.

ОСМИ ДАН ЈЕ БЛОКАДЕ СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА НА СЕВЕРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Јутрос саслушање Зорана Тодића, председника ПО Лепосавића

foto d.z.

I dok pripadnici tzv. kosovske policije i dalje dežuraju ispred zgrada na kojima su već postavljene table sa nazivima kosovskih institucija, a iznad ulaza u objekte tzv. kosovske zastave, tzv. kosovska policija je prethodna dva dana saslušavala čelnike ovih institucija koje optužuju za navodno falsifikovanje dokumenata.

Do sada su saslušani Milan Radojević, bivši gradonačelnik Severne Mitrovice, Ivan Zaparožac, predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice, kao i Igor Simić, predsednik PIO Fonda za Kosovo i Metohiju i potpredsednik Srpske liste, koji su ocenili da je u pitanju politički i institucionalni progon srpskog naroda sa severa Kosova i Metohije, dok će jutros, u deset sati, u regionalnoj policijskoj stanici Sever u Kosovskoj Mitrovici biti saslušan Zoran Todić, predsednik Privremenog organa opštine Leposavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio