MOŽETE DA RAČUNATE NA VELIKU PODRŠKU DRŽAVE: Vučić obišao Mlekaru Spasojević “Zapis Tare” (VIDEO)

Novosti online

06. 09. 2024. u 10:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je Mlekaru Spasojević “Zapis Tare”.

МОЖЕТЕ ДА РАЧУНАТЕ НА ВЕЛИКУ ПОДРШКУ ДРЖАВЕ: Вучић обишао Млекару Спасојевић “Запис Таре” (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Za nove mašine, ako vam zatrebaju, možete da računate na veliku podršku države, čak do 50 odsto granta - rekao je Vučić tokom obilaska.

U mlekari su mu rekli da je 70 odsto te mlekare na tržištu u Beogradu, i da ovaj jogurt piju isključivo svi u podrinjskom kraju.

Domaćini su rekli predsedniku da se otkup mleka vrši isključivo od proizvođača iz tog kraja. "Naši kriterijumi za otkup su po evropskim standardima i 80 odsto mleka je najvišeg kvaliteta. U 83 odsto slučajeva radi se o planinskom mleku iz našeg kraja i veoma smo ponosni na kvalitet mleka. Pošto imamo 'Zapis Tare' u nazivu, mnogo nam je važno da imamo zdravo mleko i prirodno mleko", rekli su domaćini.

Pored predsednika, obilasku su prisustvovali i predsednik RS Milorad Dodik, ministar trgovine Tomislav Momirović i ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović.

Momirović je istakao da je Mlekara Spasojević napravila pravo čudo, proizvod izuzetnog kvaliteta.

Priča o Mlekari Spasojević počinje pre više od dve decenije, kada je Radomir Rade Spasojević otvorio mlečni restoran i odlučio da gostima, uz sendviče, peciva i burek ponudi i jogurt iz sopstvene proizvodnje. Pre toga stekao je veliko iskustvo glavnog kuvara u veoma zahtevnim, specifičnim ugostiteljskim objektima u Srbiji i Norveškoj, kao i dodatna korisna znanja.

U startu je 40 litara mleka dnevno prerađivao u prostorijama porodične kuće, a sada je ova mlekara prerasla u jedan ozbiljan porodični posao, kupljene su mašine, povećana proizvodnja.

Predsedniku Vučiću je predstavljen proizvodni asortiman ove mlekare i jogurt po kojem je ova mlekara poznata.

Vučić je rekao da ova mlekara ima u vidu, ako su im potrebne nove mašina za proširenje posla, da će im država pomoći.

Mlekara Spasojević ima oko 75 zaposlenih, među kojima su 12 njih inženjeri tehnologije i inženjeri drugih oblasti, a prosek starosti zaposlenih je tridesetak godina. Zahvaljujući svim zaposlenima, Mlekara Spasojević trenutno je jedna od najuspešnijih firmi u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio