VELIKO UPOZORENJE IZ KREMLJA: Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško

Novosti online

06. 09. 2024. u 11:24

SRBIMA i u Srbiji i u Republici Srpskoj je veoma teško, Moskva i Beograd imaju isti pogled na pokušaje gaženja temelja Dejtonskog sporazuma, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ КРЕМЉА: Ситуација се сада заиста погоршава, а Србима је веома тешко

Foto: Profimedia

- Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško. Teško je Srbima u Srbiji, a teško je i Srbima u Republici Srpskoj. Zaista se gaze temelji Dejtona, zadire se u interese Srba. Uopšte se ne slažemo sa ovim. I u tome u potpunosti podržavamo naše srpske prijatelje - istakao je Peskov.

Kada je reč o podršci koju Rusija pruža Srbiji, Peskov je rekao da su mogućnosti Moskve veoma ograničene, ali da je stav Rusije po tom pitanju veoma jasno iznet na međunarodnoj areni što, kako tvrdi, i predstavlja prilično efikasnu polugu podrške.

Upitan da li je na sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom bilo reči o potencijalnom državnom prevratu koji Zapad priprema u Srbiji, Peskov je rekao da ta tema nije bila predmet razgovora.

Takođe je rekao da Rusija i Srbija nastavljaju da sprovode regularne kontakte na najrazličitijim nivoima i, između ostalog, i po „najosetljivijim pitanjima“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!