RUSKI VOJNI ANALITIČAR: Informacija o predaji Mig-29 od strane Srbije Ukrajini provokativna i lažna

Novosti onlajn

06. 09. 2024. u 15:37

RUSKI vojni analitičar Igor Korotčenko nazvao je glasine o mogućoj predaji 14 lovaca Mig-29 od strane Srbije u Francusku, a potom i u Ukrajinu, pokušajem da se pokvare odnosi Moskve i Beograda.

РУСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Информација о предаји Миг-29 од стране Србије Украјини провокативна и лажна

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U srpskim opozicionim medijima počele su da se šire vesti o tome da ugovor Francuske i Srbije o kupovin 12 francuskih lovaca rafal, navodno uključuje punkt o predaji starih srpskih Mig-29 preko Francuske u Ukrajinu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno je demantovao ove glasine nazvavši ih neosnovanim.

Korotčenko, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana, izjavio je da su ove glasine očigledna provokativna laž. Njihov cilj je da zakomplikuju odnose Srbije i Rusije, kao i da stvore negativnu atmosferu pred važan susret predsednika Rusije Vladimira Putina i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina na Istočnom ekonomskom forumu. Prema mišljenju Korotčenka, ovakve glasine imaju za cilj da se izgubi poverenje između zemalja i da se izazovu političke nestabilnosti.

Analitičar je naglasio da je Beograd uvek bio ozbiljan u svojim obavezama da spreči reeksport ruskog naoružanja. Srbija, po rečima Korotčenka, ostaje važan partner Rusije u oblasti vojnotehničke saradnje. Potpredsednik Vlade Vulin, koji je zadužen za interakciju sa Rusijom u pitanjima odbrane i bezbednosti, već je dao Moskvi neophodna pojašnjenja, opovrgnuvši lažne informacije o predaji Mig-29 Ukrajini.

Dakle, bez obzira na političke insinuacije, zvaničan Beograd je potvrdio svoju posvećenost saradnji sa Rusijom i poštovanju svih međunarodnih ugovora u sferi odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!