KOJA JE TO SPREGA IZMEĐU OPOZICIJE I SUDA? Odluka o ukidanju presude Nikoli Petroviću prvo stigla kod opozicije

Novosti onlajn

06. 09. 2024. u 17:48

OPOZICONI mediji danas su objavili tekst o poništavanju presude Nikoli Petroviću, dok branilac još uvek nije ni dobio odluju od suda.

КОЈА ЈЕ ТО СПРЕГА ИЗМЕЂУ ОПОЗИЦИЈЕ И СУДА? Одлука о укидању пресуде Николи Петровићу прво стигла код опозиције

Foto: Printscreen

Odbrana Nikole Petrovića izjavila je žalbu zbog, kako je navedeno, „bitne povrede odredaba prekršajnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i povrede odredaba materijalnog prava, sa predlogom da drugostepeni sud prvostepenu presudu preinači i donese odluku kojom se okrivljeni oslobađa odgovornosti za prekršaj koji mu se stavlja na teret ili da pobijanu presudu ukine i predmet vrati na ponovni postupak“.

Foto: Printscreen

„Izrekom ožalbene presude prvostepeni sud okrivljenog nije oglasio odgovornim da je svojom radnjom u saobraćaju izazvao neposrednu opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili da je prouzorokovao saobraćajnu nezgodu, niti konstatuje da se saobraćajna nezgoda dogodila, već samo konstatuje da okrivljeni upravljajući navedenim vozilom na označenoj raskrsnici nije ustupio prvenstvo prolaza motornom vozilu koje se kretalo putem na koji nailazi, usled čega je prednjim delom vozila udario u zadnju levu bočnu stranu tog vozila. Niti je iz izreke vidljivo da li je u saobraćajnoj nezgodi nastala materijalna šteta, i u kojoj vrednosti“, navodi Prekršajni apelacioni sud.

Foto: Printscreen

Ovu vest objavili su tajkunski mediji i to pre nego što je odbrana dobila rešenje o ukidanju presude, pa smo kontaktirali i advokata Nikole Petrovića, Igora Isailovića:

- Ja zaista ne dajem komentare vezano za predmete koje radim,ali moram da kažem da je jako čudna veza između suda i opozicije. Tačnije, kako je moguće da opozicija pre branioca dobije odluku, što mene navodi na zaključak, koji sam u startu i imao, da ovo nije bio predmet za sud već za politički obračun. Posebno me čudi, kako su određeni ljudi imali paušalne komentare o predmetu u čiji uvid nisu smeli da imaju pristup, daju sebi za pravo da komentarišu sudske spise oko čega stav treba da ima samo sud - rekao je advokat Igor Isailović. 

Ono što još treba napomenuti jeste da je policajka koja je bila ne mestu saobraćajne nesreće, odavala tajkunskim medijima informacije još u samom početku.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)