SRBI BLOKIRALI PRELAZE MERDARE, JARINJE I BRNJAK U ZNAK PROTESTA ZBOG TERORA KURTIJA:Tražimo povlačenje policije sa severa KiM

D.Z.

06. 09. 2024. u 20:15

SRBI raseljeni sa Kosova i Metohiju blokirali su kasno popodne administrativne prelaze Merdare, Jarinje i Brnjak sa strane Centralne Srbije u znak protesta zbog poslednjih dešavanja na severu Kosova i Metohije odnosno namera Prištine da našim sunarodnicima zabrani pravo na rad.

СРБИ БЛОКИРАЛИ ПРЕЛАЗЕ МЕРДАРЕ, ЈАРИЊЕ И БРЊАК У ЗНАК ПРОТЕСТА ЗБОГ ТЕРОРА КУРТИЈА:Тражимо повлачење полиције са севера КиМ

D.Zečević

Kako je rekao Dragiša Mirić iz Udruženja "Koreni Niša" zahtev je povlačenje takozvane kosovske policije sa severa KiM i iz srpskih institucija.

- Blokade će trajati sve do ispunjenja naših zahteva. Smenjivaćemo se po grupama. Tražimo i od međunarodne zajednice KFOR i Euleksa da pomognu i zaštite Srbe. Dozvolićemo prolazak svim vozilima odnosno putnicima koji poseduju srpska dokumenta - rekao je Mirić.

Miloš Lazić, predstavnik raseljenih Srba naveo je da je teror koji vlast lažnog premijera Aljbina Kurtija prema našem narodu neizdrživ, da više od 25 godina ne mogu da se vrete svojim kućama.

- 97 odsto stanovništva na severu KiM čine Srbi i ne znam šta tu ima da traži kosovksa policija - upitao je on.

Admiistrativni prelaz Končulj je ostao otvoren, ali će i on najverovatnije biti blokiran u narednom periodu.

Inače, tzv. kosovska policija danima ne dozvoljava Srbima da priđu radnim mestima i u znak zastrašivanja privodi predstavnike lokalnih samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH REŠITE TO Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)