PRIŠTINA ZATVORILA ZA SAOBRAĆAJ PUNKTOVE BRNJAK I MERDARE: Deveti dan blokade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije

D. Z.

07. 09. 2024. u 09:08

DANAS je deveti dan od kada su na severu Kosova i Metohije blokirane srpske ustanove i institucije u koje su upali pripadnici tzv. kosovske policije i u koje prethodnih nedelju dana nije moglo da uđe na svoja radna mesta par hiljada zaposlenih.

ПРИШТИНА ЗАТВОРИЛА ЗА САОБРАЋАЈ ПУНКТОВЕ БРЊАК И МЕРДАРЕ: Девети дан блокаде српских институција на северу Косова и Метохије

foto d,z,

I dok su zgrade srpskih ustanova i institucija i dalje pod blokadom tzv. kosovske policije, nekoliko zavičajnih Udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u centralnoj Srbiji blokirali su administrativne prelaze Merdare, Jarinje i Brnjak sa strane centralne Srbije.

- Zahtevamo pre svega povlačenje tzv. ksoovske policije sa severa Kosova i Metohije gde nemaju šta da traže jer više do 95 odsto stanovništva čine Srbi, ali i oslobađanje srpskih ustanova i institucija - poručili su raseljeni prisutni na blokadi dok je sinoć tzv kosovska policija blokirala sa kosovske strane prelaze Brnjak i Merdare.

foto d,z,

Tzv. ministar unutrašnjih poslova u Prištini Dželjalj Svečlja saopštio je da su prelazi Brnjak i Merdare zatvoreni, jer su navodno maskirane osobe maltretirale jednu porodicu koja je putovala iz pravca Zubinog Potoka preko punkta Brnjak i dalje preko centralne Srbije u Zapadnu Evropu.

Svečlja je takvo ponašanje nazvao “fašističkim” i doneo odluku o zabrani prelaza preko punktova Brnjak i Merdare.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije