OPASNE PORUKE SA TZV. PRAJDA: EKSTREMISTI UPUTILI POZIV NA NASILJE

Novosti online

07. 09. 2024. u 22:04

Taman kada je domaća javnost pomislila da će ovogodišnja tzv. Parada ponosa biti jedna od najmirnijih i najbezazlenijih do sada, pojedini ekstremistički elementi su zloupotrebili i ovu priliku za njihovu destruktivnu propagandu.

ОПАСНЕ ПОРУКЕ СА ТЗВ. ПРАЈДА: ЕКСТРЕМИСТИ УПУТИЛИ ПОЗИВ НА НАСИЉЕ

Novosti

 

 

Naime, u jednom trenutku se u povorci zavijorila zastava sa natpisom Evromajdan, što je nedvosmislena asocijacija na nekadašnja nasilna prevratnička dešavanja u Ukrajini, ali i na nedavne tzv. ekološke proteste u Srbiji, usmerene na izazivanje Beomajdana.

Zato bi bilo veoma važno ustanoviti ko stoji iza te vrste provokacija, pri čemu treba uzeti u obzir da organizatori današnje manifestacije najviše sumnjaju na “Zeleno-levi front”, čiji je lider Radomir Lazović bio najagilniji u političkoj zloupotrebi ovog događaja. Istovremeno, kao potencijalne saučesnike “Zeleno-levog fronta” su označili aktiviste ruskih i ukrajinskih dezerterskih organizacija koje su se od 2022. godine zapatile u Srbiji, a sa kojima se Lazović i njegovi istomišljenici često viđaju po prijemima u brojnim zapadnim ambasadama i dele istu ideološko-političku agendu.

 

Novosti

 

Novosti

 

Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)