OTKRIVAMO: MIODRAG KAPOR NOVI PROMOTER BEOMAJDANA

Novosti online

08. 09. 2024. u 09:43

JUČERAŠNjU tzv. Paradu ponosa obeležio je skandal koji je izazvao samozvani “stručnjak” za energetiku Miodrag Kapor, kada je istakao zastavu sa natpisom Evromajdan Srbija.

ОТКРИВАМО: МИОДРАГ КАПОР НОВИ ПРОМОТЕР БЕОМАЈДАНА

FOTO: Novosti

 Drugim rečima, Kapor je zloupotrebio tu manifestaciju kako bi pozvao na primenu ukrajinskog scenarija u nasilnom rušenju ustavnog poretka u našoj zemlji, odnosno sprovođenje Beomajdana, čemu istovremeno teže prozapadna opozicija i tzv. ekološki pokreti kroz organizaciju “antilitijumskih” protesta. 

Posebno je interesantno to što je Kapor u našoj javnosti odranije prepoznat kao ukrajinski lobista koji koristi svaku priliku da tendenciozno kritikuje srpsko državno rukovodstvo i saradnju sa Ruskom Federacijom u oblasti energetike.

U ostrašćenim izjavama je išao toliko daleko da je svojevremeno optužio Rusiju da je sama sprovela sabotažu gasovoda “Severni tok”. Logično, u sprovođenju te kampanje često je dobijao podršku prozapadnih opozicionih medija, pre svega N1.

Ne treba gubiti iz vida da se zastava Evromajdan Srbija pojavila i prilikom nasilja koje su pojedine opozicione stranke i ekstremističke organizacije, koje i danas organizuju tzv. ekološke proteste, izazvale u decembru 2023. godine u Beogradu, pokušavajući da na ulici prekrajaju izbornu volju građana. Inače,  podsećamo da su predstavnici opozicije, pokušavajući da manipulišu narodom, svojevremeno lažno optuživali državne strukture da su ubacivale zastavu Evromajdana na opozicione proteste.

Kada se sve ovo ima u vidu, nesumnjivo je da Kapor duguje javnosti odgovor na pitanja koji se motivi i ciljevi nalaze u pozadini njegovih postupaka i šta u budućnosti namerava da preduzme da bi ih ostvario. Tada će biti jasnije da li i dalje imamo posla samo sa prozapadnim i ukrajinskim lobistom u sferi energetike ili sa čovekom koji Srbiji priželjkuje haos i nasilje u kome bi građani gubili živote, a država bila uništena.

BONUS VIDEO: SPREMAMO PAKAO U SEPTEMBRU: Ćuta opsovao Vučića, pa pozvao na rušenje ustavnog poretka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...