ALEKSIĆ SLAGAO: Tvrdi da su ga Nigerijci ubeđivali da oni imaju loša iskustva sa rudnicima litijuma, a tamo rudnici litijuma ni ne postoje!

Novosti onlajn

08. 09. 2024. u 11:38

OPOZICIONAR Miroslav Aleksić slagao je prilikom gostovanja na jednoj opozicijonoj televiziji da su ga Nigerijci i Kenijci ubeđivali da oni imaju loša iskustva sa rudnicima litijuma. Da su Aleksićeve reči potpuna laž potvrđuje i jednostavna pretraga na Guglu.

АЛЕКСИЋ СЛАГАО: Тврди да су га Нигеријци убеђивали да они имају лоша искуства са рудницима литијума, а тамо рудници литијума ни не постоје!

Foto: Printscreen

- Prilikom posete Americi nismo razgovarali o litijumu ali sam imao prilike da razgovaram sa predstavnicima Nigerije i Kenije koji imaju iskustva sa time i koji su mi rekli da, što se tiče tog projekta i prirodne sredine, da je to potpuno devastirajući projekat. Dakle, njihova iskustva su jako loša! - rekao je Aleksić tom prilikom.

Jednostavnom pretragom na Google-u nismo uspeli da nađemo nijedan rudnik litijuma koji je aktivan u Nigeriji i Keniji a isto smo pitali i veštačku inteligenciju (ChatGPT) koja je rekla: "𝗡𝗲, 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝘁𝗻𝗼 𝗻𝗲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗷𝗲 𝗮𝗸𝘁𝗶𝘃𝗻𝗶 𝗿𝘂𝗱𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗹𝗶𝘁𝗶𝗷𝘂𝗺𝗮 𝘂 𝗡𝗶𝗴𝗲𝗿𝗶𝗷𝗶 𝗶𝗹𝗶 𝗞𝗲𝗻𝗶𝗷𝗶."

Pogledajte njegovo izlaganje:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji