POTENCIJAL ZA RAZNOVRSNU SARADNJU OGROMAN: Vučić razgovarao sa Lin Vuom o strateškom partnerstvu Srbije i Kine (FOTO)

Novosti onlajn

09. 09. 2024. u 11:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa sekretarom Komiteta Komunističke partije Kine u provinciji Šandong Lin Vuom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa Kinom i brojnim aspektima strateškog partnerstva dve zemlje.

ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА РАЗНОВРСНУ САРАДЊУ ОГРОМАН: Вучић разговарао са Лин Вуом о стратешком партнерству Србије и Кине (ФОТО)

Foto: Instagram/Budućnost Srbije AV

"Posebna tema razgovora bili su tekući projekti brzih saobraćajnica, konkretni koraci po pitanju buduće saradnje, kao i planovi u oblasti razvoja i modernizacije infrastrukture u sektorima putnog i vazdušnog saobraćaja", objavio je Vučić na društvenim mrežama.

Vučić je naveo da je na sastanku naglasio da je Srbija zadovoljna radom kineskih kompanija, ne samo u smislu brzine i kvaliteta izvođenja radova, već i zbog inovativnih rešenja i stručnosti koje značajno podižu infrastrukturne standarde naše zemlje, čineći je privlačnom destinacijom za investitore.

"U tom smislu, istakao sam da je potencijal za raznovrsnu saradnju ogroman, posebno imajući u vidu da je Šandong dom mnogih velikih investicionih korporacija koje uspešno ulažu širom sveta", naveo je Vučić.

Naglasio je da je iskoristio priliku da još jednom izrazi zahvalnost predsedniku Kine Si Đinpingu na tome što je sveukupne odnose Srbije i Kine podigao na strateški nivo, što je od izuzetnog značaja za razvoj Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji