RUDARSKI TAJKUN NIĆIFOR ANIČIĆ ZVANI NIK POKUŠAVA DA OŽIVI PROPALE PROTESTE: Neozbiljni pokušaj i deficit sopstvenog autoriteta

Novosti online

09. 09. 2024. u 19:47

IAKO je srpska javnost jasno pokazala šta misli o tzv. ekološkim protestima, naročito od trenutka kada su se na njihovom čelu našli kompromitovani političari, osvedočeni ekstremisti, ali i kontroverzni biznismeni poput Nićifora Aničića zvanog Nik, što je protestima definitivno trasiralo put u propast, Aničić izgleda da iz toga nije izvukao nikakve pouke.

РУДАРСКИ ТАЈКУН НИЋИФОР АНИЧИЋ ЗВАНИ НИК ПОКУШАВА ДА ОЖИВИ ПРОПАЛЕ ПРОТЕСТЕ: Неозбиљни покушај и дефицит сопственог ауторитета

Foto: Jutjub Printskrin

Ovaj predsednik opskurne NVO „Društvo srpskih domaćina“ i tajkun koji je, što je posebno paradoksalno, bogatstvo stekao kao vlasnik južnoafričkih rudnika, sada planira da organizuje protest u Sjenici. Međutim, veliki problem mu predstavlja činjenica da nikako ne može da obezbedi makar jednog kredibilnog govornika za takav skup. Naima, njegovi saradnici tvrde da Aničić ne poseduje dovoljno ličnog ugleda i harizme kako bi ubedio „jake igrače“ da sarađuju sa njim, što su pokazali svi protesti u čijoj organizaciji je do sada učestvovao.

Kako bi prebrodio taj deficit sopstvenog autoriteta, Aničić razmatra mogućnosti za samopromociju u domaćim medijima. Na njegovu žalost, i u tome do sada nije imao nikakvog uspeha, jer su čak i pojedina prozapadna opoziciona glasila, koja inače nekritički prenose sve što izjavljuju protivnici iskopavanja litijuma, odbila njegove molbe da ga intervjuiši.

Kako navode Aničićevi bliski saradnici, on se sprema na očajnički potez stupanja u kontakt sa redakcijom „Raša tudej“, gde bi se na sve moguće načine pozivao na svoje navodno rusofilstvo i „zasluge“ za unapređenje srpsko-ruskih odnosa. Međutim, poznavaoci uređivačke politike ovog uglednog medija procenjuju da će svi Aničićevi pokušaji biti odbačeni kao neozbiljni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)