DVANAESTI DAN BLOKADE SRPSKIH INSTITUCIJA NA KIM: Više stotina zaposlenih i dalje ne može na radna mesta - Pokačene zastave lažne države

Марија Стевановић
Marija Stevanović

10. 09. 2024. u 08:00

POLICIJA tzv. Kosova dvanaest dana blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije.

ДВАНАЕСТИ ДАН БЛОКАДЕ СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА НА КИМ: Више стотина запослених и даље не може на радна места - Покачене заставе лажне државе

Foto: Tanjug

Više stotina zaposlenih u srpskim institucijama i dalje ne može na svoja radna mesta, posle upada policije 30. avgusta u zgrade privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Tokom jučerašnjeg dana, pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije su upali u depo Narodne banke Srbije u Leposaviću, a iz trezora je odneta dokumentacija. Trezor nije u funkciji od maja, kada su zatvoreni svi objekti Poštanske štedionice. Nastavljeno je iseljavanje udruženja čije se prostorije nalaze u zgradi Privremenog organa u Leposaviću, nakon što je u taj objekat pre 11 dana upala tzv. kosovska policija. Prostorije su koristili Lovačko udruženje, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i puteve, Udruženje roditelja „Podrži me“ i kancelarije Privremenog organa. Na instituciji Privremenog organa od juče je istaknuta zastava tzv. Kosova.

Tzv. kosovska policija upala je 30. avgusta, u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad, a usledila su saslušanja čelnika srpskih institucija.

U Beograd danas dolazi specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak koji će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Lajčak je u ponedeljak najavio da će, nakon Prištine, posetiti Beograd, kako bi pripremio naredni sastanak "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa" dve strane.

Premijer Miloš Vučević rekao je u ponedeljak da se posle dolaska Lajčaka u Beograd vrlo brzo očekuje i sastanak u Briselu i da će se tada čuti konkretnije stvari o postupcima Prištine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

VULIN NA SASTANKU SA ŠOJGUOM: Priština radio sve da etnički očisti južnu srpsku pokrajinu od Srba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Meridian fondacija donirala opremu jedinoj laboratoriji za retke bolesti kod novorođenčadi