NOVI NAPAD NA SRBE NA KOSMETU: Mladiće tukli Kurtijevi policajci, pa ih pohapsili

Novosti online

10. 09. 2024. u 08:32

TROJICA mladića srpske nacionalnosti uhapšena su noćas na Kosovu i Metohiji.

НОВИ НАПАД НА СРБЕ НА КОСМЕТУ: Младиће тукли Куртијеви полицајци, па их похапсили

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako se saznaje, oni su pre hapšenja bili izloženi torturi Kurtijeve takozvane kosovske policije. Uhapšeni su: M. M. (2005), L. K. (2005), V. J. (2003), R. N. (2005).

Kako je na svom Iks profilu objavio Aleksandar Arsenijević, lider Srpske demokratije na KiM, mučeni i uhapšeni mladići srpske nacionalnosti se nalaze u pritvoru. 

Slobode je lišen i mladić koji je snimao ceo incident. 

"Njima se na teret stavlja da su napali službeno lice tako što su ga navodno opsovali na centru, kod Spomenika knezu Lazaru. Radi se o policajcu u civilu koji nije ima nikakve oznake. Nakon toga bivaju praćeni i brutalno maltretirani i hapšeni 500 m dalje. Roditelji su se uplašeni skupili ispred policijske stanice gde niko nije želeo da im pruži nikakvu informaciju. U strahu i boli, a zbog izjava mnogih svedoka, uplašeni su za fizičko i mentalno stanje svoje dece. Iz tog razloga su pozvali i hitnu pomoć, kojoj su policajci onemogućili rad i nisu dozvolili medicinskom osoblju da pregledaju povređene mladiće. Zahtevamo njihovo hitno oslobađanje i pravo na medicinsku pomoć!", napisao je Arsenijević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PAVKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU JE ĐINĐIĆ REKAO: Dosmanlije imale kukavički plan za 6. oktobar