"UPRAVO SU MI SINA PRETUKLI I UHAPSILI KURTIJEVI POLICAJCI" Potresne reči oca uhapšenog mladića na KiM - Je l' ima dalje života ovde? (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

10. 09. 2024. u 09:26

ČETIRI mladića srpske nacionalnosti uhapšena su oko ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrđeno je iz takozvane kosovske policije za Tanjug. Kako je navedeno, njima je određen pritvor do 48 sati, a na teret im se stavlja navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

УПРАВО СУ МИ СИНА ПРЕТУКЛИ И УХАПСИЛИ КУРТИЈЕВИ ПОЛИЦАЈЦИ Потресне речи оца ухапшеног младића на КиМ - Је л има даље живота овде? (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Iks/@Aco_Sfens

Na društvenim mrežama potresnom porukom oglasio se i otac jednog od uhapšenih mladića: 

"Upravo su mi u KM sina pretukli i uhapsili Kurtijevi policajci. Iživljavali se na deci koja su slavila rođendan. Zvao sam hitnu pomoć, neće da dozvole lekarima da izvrše pregled. Uhapsili su i prolaznika koji je snimio torturu. To je Kurtijev režim. Jel ima dalje života ovde?", napisao je na društvenoj mreži Iks Srđan Jović. 

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević objavio je da su policajci 10 minuta brutalno tukli srpske mladiće, da bi ih nakon toga odveli u policijsku stanicu. Na snimku koji se u međuvremenu pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.

Podsetimo, uhapšeni su M.M. (2005), L. K. (2005), V. J. (2003), R. N. (2005).

Slobode je lišen i mladić koji je snimao ceo incident. 

"Njima se na teret stavlja da su napali službeno lice tako što su ga navodno opsovali na centru, kod Spomenika knezu Lazaru. Radi se o policajcu u civilu koji nije ima nikakve oznake. Nakon toga bivaju praćeni i brutalno maltretirani i hapšeni 500 m dalje. Roditelji su se uplašeni skupili ispred policijske stanice gde niko nije želeo da im pruži nikakvu informaciju. U strahu i boli, a zbog izjava mnogih svedoka, uplašeni su za fizičko i mentalno stanje svoje dece. Iz tog razloga su pozvali i hitnu pomoć, kojoj su policajci onemogućili rad i nisu dozvolili medicinskom osoblju da pregledaju povređene mladiće. Zahtevamo njihovo hitno oslobađanje i pravo na medicinsku pomoć!", napisao je Arsenijević o incidentu na svom Iks profilu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO kompanije Meridianbet predstavljao region na Citi 2024 Global TMT u NJujorku