"KURTI HOĆE FIZIČKI DA UKLONI SRBE SA KIM" Brnabić: Priteran je uza zid, jedini izlaz mu je oružani sukob

Novosti online

10. 09. 2024. u 11:51

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić gostovala je u imisiji "Kolegijum" na televiziji Informer.

КУРТИ ХОЋЕ ФИЗИЧКИ ДА УКЛОНИ СРБЕ СА КИМ Брнабић: Притеран је уза зид, једини излаз му је оружани сукоб

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Skandal je šta se radi. Strašno je koliko Aljbin Kurti potpuno otvoreno pokazuje čitavom svetu da on ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji i ako treba da ih istera, isteraće ih. Ako oni i dalje opstaju i ostaju, onda će fizički da ih ukloni. On je izgubio samokontrolu, ako ju je ikada i imao. Kurti je toliko priteran uza zid da je njemu jedini izlaz da napravi oružani sukob. Što on ide dalje, to je sve očiglednije. Ostaje sve manje prostora za one koji su porodili tu lažnu državu - rekla je Brnabićeva.

Osvrnula se i na današnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

- Ovi sastanci koje Vučić danas ima sa Lajčakom su izuzetno važni i verujem da će biti jako teški, posebno za Miroslava Lajčaka. Mora biti reakcije Zapada. Postoji jedan trenutak u kom to ćutanje mora da se prekine i ja verujem da mu se bližimo, ali je to jako teško za naš narod na Kosovu i Metohiji. S druge strane, mislim da naši građani ne mogu ni da zamisle koliko je u pozadini diplomatskih aktivnosti koje sprovode Vučić i Vučević - navela je.

Istakla je da opozicija u Srbiji uopšte ne reaguje na ovakve poteze Aljbina Kurtija.

- Oni svaki put idu naruku Kurtiju. I ovi tekstovi na Šolakovim medijima su kao da ih je Aljbin Kurti posao. Sve isto praktično, a u stvari naša diplomatija radi u pozadini. Ja verujem da ćemo opet od predsednika dobiti važne informacije, a da li moraju u jednom trenutku da se pokrenu - da, moraju. Ostale su samo škole i bolnice, ali mislim da je Kurti pokazao sve što je imao. Verujem da će Vučić imati jasnu poruku za naš narod nakon sastanka sa Lajčakom, tako da ćemo videti. S druge strane, kako drugačije da pokažete celom svetu šta je to što želi Aljbin Kurti. Govorimo o tome svih ovih godina, ali uvek je bilo onako "pa nije to baš tako"... Sada je to sasvim očigledno - kaže Brnabićeva.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADIMO SERIJU O NAJVEĆEM OLOŠU KOJI JE HODAO SRBIJOM: Miloš Tanasković o seriji Klan, intimi i odrastanju (VIDEO)