JAČANJE SARADNJE DVE ZEMLJE: Vulin se sastao sa savetnicom za nacionalnu bezbednost Republike Južne Afrike Kombudžo Nčaveni

Novosti onlajn

10. 09. 2024. u 13:27

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji u Sankt Peterburgu učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus, sastao se sa ministarkom u Predsedništvu, savetnicom za nacionalnu bezbednost Republike Južne Afrike Kombudžo Nčaveni.

ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ ДВЕ ЗЕМЉЕ: Вулин се састао са саветницом за националну безбедност Републике Јужне Африке Комбуџо Нчавени

Foto: Vlada Srbije

Na sastanku je bilo reči o jačanju saradnje u oblastima od interesa za dve zemlje, naročito po pitanju borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Savetnica Nčaveni je izrazila zahvalnost Srbiji na podršci narodu njene zemlje tokom aparthejda.

Potpredsednik Vulin je upoznao savetnicu za nacionalnu bezbednost Južne Afrike o izuzetno napetoj situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku politike etničkog čišćenja Srba sa KiM i ćutanju međunarodne zajednice na sve probleme sa kojima se srpski narod suočava u južnoj srpskoj pokrajini.

Foto: Vlada Srbije

Potpredsednik srpske vlade se zahvalio Republici Južnoj Africi na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEMELJ ZA MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I MIR: Pismenost je osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija