KONGRESMENKA IZ NJUJORKA POSLALA PISMO BLINKENU: Zahteva hitnu akciju i mere protiv Kurtija! (FOTO)

Novosti online

10. 09. 2024. u 18:05

KLAUDIJA Teni, kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajuća srpskog kokusa u Kongresu, uputila je pismo državnom sekretaru Entoniju Blinkenu u kome zahteva hitnu akciju i mere protiv lažnog premijera Kosova Aljbina Kurtija.

КОНГРЕСМЕНКА ИЗ ЊУЈОРКА ПОСЛАЛА ПИСМО БЛИНКЕНУ: Захтева хитну акцију и мере против Куртија! (ФОТО)

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Još jednom postupci Aljbina Kurtija ugrožavaju mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Uprkos oštrim kritikama od strane Stejt departmenta, Kurtijevi postupci se nisu promenili. Poslala sam pismo sekretaru Blinkenu u kome zahtevam da znam 

koje akcije će SAD preduzeti kako bi osigurali da prava etničkih Srba na Kosovu budu zaštićena i da se Kurti smatra odgovornim - napisala je Teni na svom Iks nalogu.

Prethodno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno i nedvosmisleno poručio da neće dozvoliti progon i pogrom srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije.

Predsednik se kratko obratio javnosti povodom najnovijih dešavanja na severu Kosova i Metohije i najavio da će se u naredna 72 obratiti građanima sa detaljnim planom.

- Što se tiče samog dijaloga, ja sam uvek za dijalog. Ja sam sprema i danas da idem da razgovaram sa Kurtijem, da imamo dijalog. Kao što sam već govorio, neću dozvoliti pogrom i progon srpskog stanovništva, a sasvim je jasno da je to jedini cilj Kurtijevog režima - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!