OGLASIO SE JAVNI TUŽILAC O HAPŠENJU SRBA NA KIM: Optužnica tzv. Specijalnog tužilaštva Kosova nema nikakav značaj

Novosti online

11. 09. 2024. u 14:33

GLAVNI javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović smatra da sa stanovišta pravnog poretka Republike Srbije optužnica tzv. Specijalnog tužilaštva Kosova protiv Milana Radoičića i drugih, nema nikakav značaj.

ОГЛАСИО СЕ ЈАВНИ ТУЖИЛАЦ О ХАПШЕЊУ СРБА НА КИМ: Оптужница тзв. Специјалног тужилаштва Косова нема никакав значај

Foto: MUP

On podseća da je teritorijalni integritet Srbije u sastavu sa Kosovom i Metohijom garantovan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ističe da takozvane kosovske institucije nemaju nikakvu nadležnost za vođenje bilo kakvih postupaka, pa ni krivičnih.

Stefanović je ukazao da se protiv Radoičića vodi istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da je zajedno sa više N. N. lica izvršio tri krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

U okviru istrage Više javno tužilaštvo u Beogradu se preko Ministarstva pravde, obratilo Euleksu i zatražilo da mu se dostavi kompletna dokumentacija koja se tiče kritičnog događaja od 24. septembra 2023. u mestu Banjska, napomenuo je glavni tužilac.

On je naglasio da dokumentacija do danas nije dostavljena tužilaštvu, niti je stigao bilo kakav odgovor od strane Euleksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

METEOROLOZI NAJAVLJUJU KATASTROFU ZA EVROPU: Stiže olujni ćelijski oblak koji upija kišu - ovde moguća čak tri metra snega