NEMA MESTA ZA STRAH! Aleksandar Arsenijević za "Novosti" posle hapšenja jer je zviždao Kurtiju - "Kad nema mira za narod, nema ni za vlast"

D.Zečević

11. 09. 2024. u 15:54

NEMA mesta za strah. I danas sam na terenu, odustati neću. Uvek vlast treba da se plaši naroda, kada nema mira za narod, nema mira ni za vlast.

НЕМА МЕСТА ЗА СТРАХ! Александар Арсенијевић за Новости после хапшења јер је звиждао Куртију - Кад нема мира за народ, нема ни за власт

Foto: Jutjub printskrin/Kossev

Ovo je za "Novosti" rekao Aleksandar Arsenijević, lider Srpske demokratije dan pošto je uhapšen jer je zviždao lažnom premijeru Aljbinu Kurtiju koji je došao u Severnu Mitrovicu.

- Juče sam uhapšen i udaren u testise od jednog policajca i tako su uspeli da me obore, inače ne bi ni uspeli. Mojim hapšenjem stavljaju do znanja da je demokratija zamrla - rekao je dok je sa okupljenima bio na protestu ispred Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici, gde su saslušavana četiri mladića koje je tzv. kosovska policija pre dva dana prebila i uhapsila kada su se vraćali sa rođendanske proslave.

On je naveo da, "ukoliko im bude produžen pritvor, to je slika koja će ostati urezana u pamćenje mladih":

- Tako će nam poslati poruku da nemamo perspektivu ovde, da nema života ovde ni za nas ni za starije.

Na pitanje da li posle svih upada u srpske institucije očekuje da budu napadnute i škole i bolnice, odgovorio je:

- Od Prištine svašta može da se očekuje, ali sam skeptičan sam oko ulazaka u škole i bolnice, jer i po kosovskom zakondavstvu škole imaju svoju autonomiju, a oni ne bi mogli zdrvstveno da opsluže sve. Tako da bi im to bilo samoubistvo i mislim da u tu ludost i dehumanizaciju sprske zajednice neće ući. To je moje mišljenje, ali ostavimo vremenu.

On se zahvalio i albanskom nevladinom sektoru koji je osudio njegovo hapšenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU