''HVALA VAM NA TOME ŠTO ČINITE ZA SVOJU ZEMLJU'': Ministar Ristić uručio darove osvajačima medalja na međunarodnom takmičenju iz informatike

Novosti online

11. 09. 2024. u 19:09

MINISTAR informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić svečano je danas u zdanju Vlade Republike Srbije uručio prigodne darove (prenosivi personalni računari) osvajačima medalja na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Kišinjevu, kao i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi za devojke održanoj u Feldhovenu.

ХВАЛА ВАМ НА ТОМЕ ШТО ЧИНИТЕ ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ: Министар Ристић уручио дарове освајачима медаља на међународном такмичењу из информатике

Foto: Ministarstvo

U pitanju su Sofija Čebašek (Matematička gimnazija u Beogradu), Iva Živković (Matematička gimnazija u Beogradu), Anja Dožić (Matematička gimnazija u Beogradu), Petar Banović (Matematička gimnazija u Beogradu), Lazar Kolundžija (Gimnazija ,,Svetozar Marković“ u Nišu), Irina Stanišić (OŠ ,,Sveti Sava“ u Kragujevcu) i Pavle Damjanović (OŠ ,,Nada Popović“ u Kruševcu).

- Želim da vam uputim reči zahvalnosti, poštovanja i istinskog divljenja za postignute izuzetne rezultate. Hvala vam na tome što činite za svoju zemlju. Vaš ogroman napor, odricanje i trud stoje iza ovih sjajnih medalja. Ovim činom otpočinjemo kontinuiranu akciju pružanja podrške našim mladim darovitim ljudima u oblasti informatike. Zajedno sa Društvom matematičara Srbije omogućićemo pružanje neophodne podrške kako bi naši mladi informatičari u potpunosti ostvarili svoj puni potencijal - poručio je ministar g. Ristić.

- Veoma smo zahvalni Ministarstvu informisanja i telekomunikacija na tome što je prepoznalo značaj našeg rada. Imamo sigurnost da ćemo imati podršku za sva međunarodna takmičenja. Od ogromne je važnosti što Ministarstvo prepoznaje naš rad i zalaganje, a pre svega darovitost i želju ovih mladih ljudi za daljim usavršavanjem -  izjavio je predsednik Društva matematičara Srbije g. Miroslav Marić.

(mit.gov.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?