ČETRNAESTI DAN BLOKADE SRPSKIH INSTITUCIJA NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE: Četvorici srpskih mladića određen kućni pritvor (FOTO)

D. Z.

12. 09. 2024. u 09:14

ČETRNAESTI je dan od kada su srpske institucije na severu Kosova i Metohije u blokadi, a više od dve hiljade zaposlenih u lokalnim samoupravama, tj. privremenim organima, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Fondu PIO... ne mogu na svoja radna mesta.

ЧЕТРНАЕСТИ ДАН БЛОКАДЕ СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА НА СЕВЕРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Четворици српских младића одређен кућни притвор (ФОТО)

foto D.Z.

Pripadnici tzv. kosovske policije i dalje drže pod blokadom zatvorene zgrade privremenih organa, kao i zgradu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a tokom jučerašnjeg protesta građana zbog premlaćivanja i hapšenja četvorice srpskih mladića pripadnici ove policije bili su vidljivi na svakom koraku u Severnoj Mitrovici. Na više lokacija bila su vidljiva blindirana vozila za razbijanje demonstracija, kao i policajci sa šlemovima i pancirima kojih je bilo i ispred policijske stanice i zgrade Osnovnog suda, gde su od jedan sat po podne pa gotovo do 19.00 sati uveče saslušavani brutalno pretučeni a potom uhapšeni srpski mladići koji se terete za navodni napad na službeno lice, odnosno pripadnika tzv. kosovske policije.

foto D.Z.

- Njih terete za napad na policajca u civilu, kako su ga navodno napali, a zapravo mladići koji su se vraćali sa rođendana imali su verbalni duel sa pripadnikom tzv. kosovske policije u civilu u centru grada, da bi ih potom u sačekuši na oko 500 metara odatle sačekalo više od deset pripadnika tzv. kosovske policije i na najbrutalniji način pretukli i uhapsili, a maltretiranje i batinanje je nastavljeno i u policijskoj stanici do jutarnjih sati - ispričali su suštinu incidenta koji se dogodio u noći između ponedeljka i utorka, tj. u jedan sat iza ponoći, roditelji srpskih mladića koji su juče od deset sati, kada je počeo protest više hiljada građana zbog ovog incidenta, do večernjih sati ispred zgrade suda očekivali odluku o svojoj deci.

foto D.Z.

foto D.Z.

- Zadovoljni smo zbog toga što smo dokazali da bi određivanje mere pritvora bila preterana reakcija na jedan, u suštini nevažan i nedužan događaj. Nažalost, može da se zameri i jednoj i drugoj strani, ali ne bi bilo u redu da samo jedna strana izvuče posledice iz toga - kazao je advokat Nebojša Vlajić posle odluke suda o određivanju pritvora četvorici srpskih mladića, dodajući da je u pitanju jedna mala pobeda pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELIM DA POVERUJEM DA SE TO DESILO: Avramović u šoku zbog Svetislava Pešića, nada se filmskom raspletu