"SRBI U HRVATSKOJ I DALJE NEMAJU MIRA": Premijer Vučević oštro osudio ustaške grafite iscrtane na pravoslavnoj crkvi u Petrinji

Novosti online

12. 09. 2024. u 10:03

PREMIJER Srbije Miloš Vučević reagovao je povodom sramnih ustaških grafita koji su osvanuli na objektu pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

СРБИ У ХРВАТСКОЈ И ДАЉЕ НЕМАЈУ МИРА: Премијер Вучевић оштро осудио усташке графите исцртане на православној цркви у Петрињи

Foto Ž. Knežević

- Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira! Kako drugačije objasniti još jednu provokaciju u nizu, ovog puta na zgradi Crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne opštine Petrinja, na kojoj su osvanuli grafiti sa ustaškim simbolima!Čudne su vrednosti i pravila koje se tolerišu u jednoj zemlji EU. Najoštrije osuđujem incident u Petrinji. Poruka Srbije je uvek jasna - mir, stabilnost, regionalna saradnja. Ali nećemo biti nemi na konstantne provokacije prema Srbima, koje ništa dobro nikome ne donose. Da li su evropske vrednosti da se Srbima u Hrvatskoj uskraćuje pravo da koriste ćirilično pismo, da se gotovo svakodnevno veliča ustaštvo, gde se Srbi hapse i kažnjavaju samo zato što pevaju patriotske pesme koje nikoga ne vređaju? - naveo je Vučević.

Naime, kako se može videti na fotografijama na zgradi pravoslavne Crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne opštine Petrinja, juče su osvanuli grafiti s ustaškim simbolima, a paroh Saša Umićević smatra da je to posledica nesporazuma vezanog uz postavljanja hrvatske zastave na upravnu zgradu.

Umićević je izrazio ogorčenje vandalskim činom za koji smatra da je izazvan nesporazumom oko postavljanja hrvatske zastave na krov upravne zgrade, koja se obnavlja nakon zemljotresa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI NAPREDUJU NA DVA KLJUČNA FRONTA: Pod kontrolu stavljeno još naselja u Kursku, Pokrovsk na samo 8 kilometara (MAPA)