''POZVAO SAM EU I ZEMLJE ČLANICE DA SE HITNO SUPROTSTAVE SAMOVOLJI PRIŠTINE'': Vučić se oglasio nakon sastanka sa Žiofreom (FOTO)

Novosti online

12. 09. 2024. u 11:43

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuela Žiofrea.

ПОЗВАО САМ ЕУ И ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ ДА СЕ ХИТНО СУПРОТСТАВЕ САМОВОЉИ ПРИШТИНЕ: Вучић се огласио након састанка са Жиофреом (ФОТО)

Foto: Printskrin

Sa Žiofreom je predsednik razgovarao o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, odnosima Srbije i EU, kao i koracima koje Srbija preduzima na evropksom putu. O tome je obavestio javnost na zvaničnom Instagram nalogu:

- Sa ambasadorom Žiofreom razgovarao sam o situaciji na Kosovu i Metohiji, odnosima Srbije i EU, kao i o koracima koje preduzimamo u cilju napretka na našem evropskom putu - napisao je predsednik.

- Pozvao sam EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine, koja ugrožava bezbednost srpskog naroda i stabilnost celog regiona.

- Zahvalio sam ambasadoru na svemu što EU radi, posebno u oblasti investicija, ekonomskih i društvenih integracija i podrške našim reformama. U fokusu razgovora bila je realizacija projekata predviđenih evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, koji bi trebalo da umnogome doprinese približavanju regiona i EU i boljem životu svih naših građana - stoji u objavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆEMO PRINUĐENI Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!