PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO SRPSKE PARAOLIMPIJCE: Obradovali naciju sa šest medalja, među njima i zlatna (VIDEO)

Novosti online

12. 09. 2024. u 12:40

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, u 13.00 časova, učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ УГОСТИО СРПСКЕ ПАРАОЛИМПИЈЦЕ: Обрадовали нацију са шест медаља, међу њима и златна (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Prijem je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Obraćanje predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku se zahvalio svim učesnicima i poželeo im dobrodošlicu u njihovu kuću, gde je, kako kaže, uvek mesto da se obeleže uspesi i borbenost.

- Ja sam ponasan na svih šest medalja i na svakog od vas koji ste učestvovali i sve to što ste doneli Srbiji. Nije da ste nas samo učinili ponosnim vašim viteškim držanjem... Zlatna medelja u parastreljaštvu je samo dokaz da nema nepremostivih stvari - rekao je Vučić.

Pomenuo je i Đurićevu "borbu" za srebrnu medalju koju su pokušali da otmu.

- Draga Nado, uvek se pitam kako tako brzo možete da odigrate... Znam koliko je truda i rada uloženo. Željko Dimitrijeviću, bronza u bacanju čunja, to je neverovatna istrajnost. Mitar Palikuća i uspeh u parastonom tenisu... - rekao je predsednik.

Foto: Printskrin

Vučić je napomenuo da je Vlada donela odluku o isplati medalja isto onoliko koliko dobijaju olimpijci, to jest po 200.000 za zlatnu medalju, srebro 100.000 i bronza 60.000 evra.

- Bole me priče da to finansiramo preko štapa i kanapa, a ja ovde ne vidim ni štap ni kanap... Sešćemo da dogovorimo kako da unapredite trenažni proces i da budete zadovoljni odnosnom države... Mi smo na vas ponosni, na hrabrost istrajnost. Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na Panteonu sporta i postavili na mesto na koje pripada... Čestitam vam i beskrajno hvala na svemu. Živela Srbija - rekao je Vučić.

Potom se obratio Nebojša Đurić u ime paraolimpijskog tima Srbije.

Kako je rekao, izuzetna mu je čast što je osvojio medalju, te se zahvalio državi koja je prepoznala trud i rad i zalaganje sportista.

- Svi koji smo tamo bili, bili smo među top 5 kandidata za medalju... Dali smo sve od sebe, verujete, predsedniče... Videli ste šta se sve tamo dešavalo u terenu i van njega... Hvala puno na svemu, u zdravlju da se vidimo u Los Anđelesu - rekao je Đurić.

Đurić je potom uručio poklon predsedniku Vučiću. Posle poklona svi učesnici Paraolimpijskih igara i predsednik su se počastili tortom i obavili neformalne razgovore.

Šest medalja za Srbiju

Zlatna medalja: Dragan Ristić – parastreljaštvo

Srebrna medalja: Nebojša Đurić – paraatletika, bacanje kugle

Srebrna medalja: Borislava Perić Ranković – parastoni tenis – singl

Srebrna medalja: Borislava Perić Ranković i Nada Matić – parastoni tenis – dubl

Bronzana medalja: Željko Dimitrijević – paraatletika, bacanje čunja

Bronzana medalja: Mitar Palikuća – parastoni tenis - singl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIMULACIJE, DODATNI SLOBODNI DANI, STIPENDIJE, PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE… Evo koje sve benefite zaposlenima nudi Mercator-S