VULIN POSLAO JASNU PORUKU: Potreban povratak straha ili razuma u svetsku politiku

Novosti online

12. 09. 2024. u 13:13

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin obratio se učesnicima sastanka visokih predstavnika za bezbednost BRIKS-a i partnerskih zemalja u Sankt Peterburgu.

ВУЛИН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ: Потребан повратак страха или разума у светску политику

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Zahvalivši se na retkoj prilici da Srbija govori na tako uvaženom i velikom skupu, potpredsednik Vulin je rekao da je nužan povratak straha ili razuma u svetsku politiku i zamolio da se svetu vrate strah od uništenja, stid zbog zločina prošlosti i uspostavi sistem kolektivne bezbednosti u kome će se znati pravila i u kome obojene revolucije neće biti način za promenu izborne volje građana.

- Ako zemlje BRIKS-a uspeju da ojačaju svoj savez, prevaziđu i određene razlike koje postoje među njima, BRIKS može da ponudi ne samo ekonomski savez već i da preraste u garant bezbednosti koji će vratiti ravnotežu i strah. Ako ne ponudite nadu našoj planeti već u našoj generaciji neće biti planete koja je vredna življenja - istakao je potpredsednik srpske vlade.

Naglasio je da i Srbi i Rusi veruju da je istina sama po sebi dovoljna i da je zato nismo ni mnogo branili niti ozbiljno shvatili pokušaje revizije istine o Drugom svetskom ratu i rezultate te revizije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?