"SPOMENIK SU SEBI NAPRAVILI OVIM PREDLOGOM ZAKONA! TEŠKO ĆE IH NEKO NEKAD NADMAŠITI!" : Brnabić navela još laži opozicije

Novosti online

12. 09. 2024. u 16:57

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom predloga zakona o litijumu opozicije.

СПОМЕНИК СУ СЕБИ НАПРАВИЛИ ОВИМ ПРЕДЛОГОМ ЗАКОНА! ТЕШКО ЋЕ ИХ НЕКО НЕКАД НАДМАШИТИ! : Брнабић навела још лажи опозиције

Foto: Tanjug

- Moram (makar) još jednom da se oglasim povodom podnetog mi Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima. Opozicija jeste (skidam kapu) uspela da ovaj put prevaziđe sebe!

Elem, nakon detaljnog iščitavanja, samo da obavestim javnost da su, dodatno, pored one laži o 250 stepeni C sumporne kiseline, u "razloge za donošenje zakona" uspeli da ubace, između ostalog:

  • Da Nemačka, Francuska, Velika Britanija i Austrija imaju više litijuma, ali "oni ne žele da kopaju svoje lepe zemlje". Prisetimo se da je kancelar Šolc u kampanji obišao budući rudnik litijuma i rekao da je to projekat od najvećeg prioriteta da je Vlada Francuske njihov projekat rudnika litijuma zvanično proglasila projektom od nacionalnog značaja; a i da nam je ambasador UK u Srbiji i pričao i pisao o projektu u njegovoj zemlji. Izgleda da je naša opozicija to prespavala i tako se ova rečenica našla u oficijelnom predlogu zakona upućenom, bez srama, Narodnoj skupštini Republike Srbije. 
  • Da je Srbija u velikoj opasnosti ne zbog jednog, već zbog deset (10) rudnika litijuma, a koji se potencijalno prostiru od Loznice, Valjeva, preko Čačka i Jagodine, do Vranja. Stvarno vas nije sramota?!?
  • Da iz "Podrinjskog antikorupcijskog tima upozoravaju da je prema trenutno razvijenim tehnologijama potrebno oko 500.000 litara vode za ekstrakciju jedne tone litijuma". Nisam znala da je Podrinjski antikorupcijski tim stručan i za ovako kompleksne tehnološke procese.... A šta kažu za patuljastu planetu ružičaste boje koja je otkrivena kao najudaljeniji objekat u našem solarnom sistemu?? 100% su stručni i za to. 
  • Da "ekonomisti tvrde da je od projekta Jadar naša država dobijati rudnu rentu od 3%".... Ni iznos rudne rente nisu mogli da pogode u predlogu zakona!!!! Nije 3%, već 5% stručnjaci!

I tako dalje, i tako dalje.... Da ne pričam da im je OK (za sada) da se istražuje i rudari i olovo i cink, i ugalj, i nafta, i uljni škriljci (!!), ali ne može bor i litijum. Ljubim te u životnu sredinu!

Spomenik su sebi napravili ovim predlogom zakona! Teško će ih neko nekad nadmašiti. - navela je Brnabić.

BONUS VIDEO:

BRUKA OPOZICIJE! Pisali predlog zakona protiv litijuma, Ćutina neznalica se pravda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao