ZBOG NAVODNOG RATNOG ZLOČINA: Tomislavu Pantiću (85) koji je danas uhapšen na KiM određen pritvor od 48 sati

D. Z.

12. 09. 2024. u 22:30

Tomislavu Pantiću(85) iz okoline Istoka na Kosovu i Metohiji koji je danas uhapšen pod optužbom za navodni ratni zločin određen je policijski pritvor od 48 sati a daljoj meri odlučiće sudija za prethodni postupak.

ЗБОГ НАВОДНОГ РАТНОГ ЗЛОЧИНА: Томиславу Пантићу (85) који је данас ухапшен на КиМ одређен притвор од 48 сати

Foto d.z.

Iz direkcije policije u Prištini potvrđeno je da je uhapšen T.P. srpske nacionalnosti zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. U policiji tvrde da je on tokom sukoba na KiM u martu 1999 godine u opštini Istok navodno počinio razna krivična dela uključujući pljačku i uništavanje imovine civilnog stanivništva.

- Danas je po nalogu Specijalnog tužilaštva priveden Tomislav Pantić iz sela Crce kod Istoka.Čovek je došao da obiđe svoje imanje, pet hektara zemlje ima u tom selu. Pantić je napustio Kosovo i Metohiju 1999 godine i pokušava da vrati svoju imovinu. Vodi sudski spor pred sudom u Istoku i pred Apelacionim sudom u Prištini i danas je došao da proveri u kakvom je statusu njegov predmet ali ga je zatekla naredba o privođenju i priveden je pred istražnim odeljenjem za ratne zločine u Prištini - ističe advokat Vasilije Arsić Pantićev branilac dok pojašnjava da njegov branjenik nema nikakve veze sa ratnim zločinom kao da ni tokom ispitivanja nije predočen ni jedan datum niti opis događaja niti je spomenuto da je učestvovao u ratnim zločinu.

I dok pojašnjava da Pantić ima 85 godina advokat Arsić kaže da nikada nije bio mobilisan, niti je bio u vojsci, ni policiji već da se bavio poljoprivredom i radio u Poljoprivrednom kombinatu Dubrava.

- Nikakve veze nije imao sa ratnim operacijama tako da ovo sve liči ni jadnu matricu da svi koji se bore za povratak svoje imovine prvo se optuže kao ratni zločinci kako bi digli ruke od svoje imivine – zaključuje advokat Vasilije Arsić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KARATA NEMA, SVE RASPRODATO: Novak Đoković izazvao zemljotres u Šangaju