VESIĆ POTPISAO REŠENJE ZA SPROVOĐENJE NADZORA NAD RADOM RGZ-A: "Radna grupa počinje sa radom u ponedeljak"

Novosti online

13. 09. 2024. u 09:55

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao rešenje kojim je obrazovao Radnu grupu za sprovođenje nadzora nad radom Republičkog geodetskog zavoda (katastra).

ВЕСИЋ ПОТПИСАО РЕШЕЊЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ НАДЗОРА НАД РАДОМ РГЗ-А: Радна група почиње са радом у понедељак

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Radna grupa će početi sa radom u ponedeljak, dok će se nadzor nad radom Zavoda obaviti u periodu od 16. septembra do 16. oktobra 2024. godine.

Nakon izvršenog nadzora Radna grupa će biti dužna da do 1. decembra 2024. godine dostavi Izveštaj o izvršenom nadzoru sa predlogom mera koji će biti razmatran na Vladi, a potom će sadržaj izveštaja i predloženim merama biti dostupan javnosti, navodi Vesić u saopštenju na društvenoj mreži Iks.

- U međuvremenu pozivam građanke i građane koji imaju primedbe na postupanje ili na nepoštovanje rokova pred Republičkim geodetskim zavodom da informacije sa dokazima dostave na mejl adresu: pitanja.gradjana@mgsi.gov.rs. Svaki zahtev koji dobijemo prosleđivaće se Republičkom geodetskom zavodu uz upozorenje na zakonsku odgovornost ukoliko se zahtevi stranaka ne rešavaju u rokovima koje je predvideo Zakon o upravnom postupku - rekao je Vesić,

On je dodao da veruje da će Ministrastvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na ovaj način pomoći Republičkom geodetskom zavodu da bolje sagleda probleme i eventualne propuste u radu jer to nije moguće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom posle 13 sati, kada su odlučili da, posle pritiska javnosti, primaju građanke i građane.

BONUS VIDEO:

VULIN NA SASTANKU SA ŠOJGUOM: Priština radio sve da etnički očisti južnu srpsku pokrajinu od Srba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIMULACIJE, DODATNI SLOBODNI DANI, STIPENDIJE, PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE… Evo koje sve benefite zaposlenima nudi Mercator-S