ŠOLAKOVI MEDIJI U POHODU PROTIV PRAVOSLAVLJA: Veličaju konvertiranje u islam

Novosti online

13. 09. 2024. u 14:42

Mediji pod kontrolom Dragana Šolaka su dostigli sledeći nivo beščašća, objavljivanjem propagandnog teksta kojim se među mladim devojkama afirmiše konvertiranje u islam, predstavljajući ovu pojavu kao „njenu priču“ na portalu „Zadovoljna“.

ШОЛАКОВИ МЕДИЈИ У ПОХОДУ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА: Величају конвертирање у ислам

Foto: Profimedia

Šolakovci pristupaju ovoj temi vrlo površno, a čini se i zlonamerno sugestivno, kroz bajkovitu prizmu prihvatanja islama usled zaljubljenosti, naleta sreće ili ekstravagantnog životnog stila.

Šolakovi novinari namerno propuštaju da se ozbiljno pozabave ovim kompleksnim sociološkim problemom, koji razara porodice i društvo, a devojke vodi u kandže dogovorenih šerijatskih brakova, prinudnih ropskih odnosa i svih oblika eksploatacije, sa neretkim skončavanjem u samoproglašenim terorističkim kalifatima Bliskog istoka ili užasnim izbegličkim kampovima Sirije.

Podsećamo da je konvertit u islam, sada pokojni Miloš Žujović, u junu ove godine izvršio teroristički napad na Ambasadu Izraela u Beogradu i tom prilikom pokušao da ubije pripadnika Žandarmerije. Takođe, u avgustu ove godine, uhapšen je drugi konvertit u islam, Lazar Berber, pod sumnjom da je pripremao teroristički akt.

Promovisanje konvertiranja u islam nije samo pomodarstvo, već organizovana delatnost koju finansiraju brojne ekstramističke organizacije, a ostaje dilema kojim motivima se vode Šolakovi mediji, dok roditelji treba da budu veoma oprezni kakvom sadržaju se izlažu njihova deca i šta ih to vreba sa Šolakovih portala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao