VUČIĆ: Potpisao sam saglasnost za služenje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana

Novosti online

14. 09. 2024. u 11:37

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvao je svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije gde je istakao da je kao vrhovni komandant potpisao odluku o vraćanju vojnog roka.

ВУЧИЋ: Потписао сам сагласност за служење обавезног војног рока у трајању од 75 дана

Foto: N. Skenderija

- Želim da vas obavestim da sam kao vrhovni komadant i predsednik Republike potpisao svoju saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Želim da verujem da će Vlada Srbije da usvoji  tu odluku - istakao je Vučić.

-  Želim da verujem da svi razumete koliko nam je potrebna jaka vojska, koliko ćemo još morati da kupujemo naoružanja, da pravimo, da stvaramo. Jer nije naša želja da bilo koga napadnemo. Niti ćemo to da činimo. Ali naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakoga dana besomučno prete - rekao je Vučić u obraćanju na ceremonij promovisanja u prve oficirske činove 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vučić je nedavno rekao da država razmatra uvođenje vojnog roka u trajanju od 60+15 dana, koji bi bio obavezan za muškarce, dok bi žene i dalje mogle da služe dobrovoljno.
 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARA ŠKOLA TRENERA: Pep Gvardiola ne koristi društvene mreže, evo kako komunicira sa igračima (VIDEO)