''MERE KOJE JE PREDLOŽIO PREDSEDNIK VUČIĆ NISU PRETNJA BILO KOME'': Ministar Đurić odgovorio Doniki Gervali

Novosti online

14. 09. 2024. u 21:46

MINISTAR spoljlin poslova Republike Srbije Marko Đurić, odgovorio je tzv. ministarki lažne države Kosovo Doniki Gervali.

МЕРЕ КОЈЕ ЈЕ ПРЕДЛОЖИО ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НИСУ ПРЕТЊА БИЛО КОМЕ: Министар Ђурић одговорио Доники Гервали

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

- Mere koje je predložio predsednik Vučić nisu pretnja bilo kome već pojas za spasavanje ljudima čija su prava zgažena od strane Kurtijevog režima. Srbija je za razliku od Gervale i Kurtija uvek bila posvećena pronalaženju mirnih i diplomatskih rešenja u vezi sa pitanjima Kosova i Metohije, a svi navodi o agresivnim ili neprijateljskim namerama su u potpunosti neosnovani. Mere koje je nedavno izložio predsednik Vučić imaju za cilj zaštitu legitimnih prava i interesa Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, čija prava i dalje bivaju ugrožena upravo od Kurtija i njegovih sledbenika. Jedinu pretnju za bezbednost, imovinu i budućnost svih građana Kosova i Metohije predstavljaju Kurti i njegov režim - istakao je ministar Đurić.

- Srbija ostaje otvorena za dijalog i pregovore u dobroj veri, ali ne možemo prihvatiti jednostrane poteze koji potkopavaju živote i bezbednost Srba i Srbije. Umesto podsticanja atmosfere neprijateljstva, pozivamo predstavnike Kurtijevog režima da prestanu da lažu i obmanjuju međunarodnu javnost i primene obaveze koje su preuzeli i vrate se rezultatima dijaloga - ističe ministar spoljnih poslova.

- Izjava o proglašenju svih institucija na Kosovu nelegalnim je očajnički pokušaj da se sabotira nezavisnost Kosova. Cilj je da se spreči normalizacija odnosa između Kosova i Srbije, očuvaju tenzije u regionu, spreče integracioni procesi, u punoj sinhronizaciji i sa interesima Rusije- napisala je Gervala na njenom Fejsbuk nalogu, na šta je dobila adekvatan odgovor od šefa srpske diplomatije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD ŠOKIRAO TENISKI SVET: Evo šta je rekao o Sinerovom doping skandalu!