VUČEVIĆ: Patnje našeg naroda na Kosovu i Metohiji opominju nas da moramo biti dostojni ideala za koje smo se vekovima borili

Novosti online

15. 09. 2024. u 19:28

PREMIJER Miloš Vučević izjavio je danas da izazovi sa kojima se suočavamo nisu ništa manje opasni od onih sa kojima su se suočavali naši preci.

ВУЧЕВИЋ: Патње нашег народа на Косову и Метохији опомињу нас да морамо бити достојни идеала за које смо се вековима борили

Foto Ž. Knežević

- Patnje našeg naroda na Kosovu i Metohiji, izazvane terorom prištinskog režima, opominju nas da moramo biti dostojni ideala za koje smo se vekovima borili. Uskraćivanje prava na postojanje i opstanak, selektivno i bespravno zatvaranje naših sunarodnika, svakodnevno svedoči o bezumlju privremenih prištinskih institucija. Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane i provokativne poteze Kurtija i učiniće sve da živote naših građana zaštiti - poručio je Vučević.

Čuvajući Srbiju i sve građane Srbije, dodao je premijer, nizom mera koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić nastaviće se borba za očuvanje Kosova i Metohije, očuvanje Srba na Kosovu i Metohiji, poštovanje prava i očuvanje mira.

- I čeka nas puno izazova, dragi prijatelji, na zaštiti i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Moraćemo mnogo toga da radimo. Ne svađajući se ni s kim, ali tražeći da nas svi uvažavaju kao što mi uvažavamo i moramo da uvažavamo druge. I vas iz Republike Srpske, molim, bez obzira na političke razlike, mora postojati taj zajednički nužni imenitelj, a to je očuvanje Republike Srpske, zavetna obaveza za sve ljude u Republici Srpskoj. Tu ne sme da bude nikakvih političkih razlika i tu nije pitanje popularnosti, nego pitanje ostanka i opstanka - istakao je Vučević na Svečanoj akademiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva