"UMREĆE MI OTAC NEVIN U ZATVORU" Sin Tomislava Pantića za "Novosti": Sa 84 godine ni na noge ne može, a optužuju ga za ratni zločin

D. Zečević

16. 09. 2024. u 09:35

MOJ otac od 84 godine je iz policijskog pritvora u Prištini prebačen u zatvor kod Podujeva. Zabrinut sam veoma za njegovo zdravlje jer je imao dve operacije srca, zbog čega ima ugrađena tri stenta i nekoliko bajpasova. Poslednja informacija koju sam dobio jeste da je u teškom zdravstvenom stanju, a od petka ne ustaje iz zatvorskog kreveta. Ovako je juče govorio za "Novosti" Aleksandar Pantić, čiji je otac Tomislav u četvrtak uhapšen u Istoku na Kosovu i Metohiji, pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin tokom ratnih dejstava krajem devedesetih.

УМРЕЋЕ МИ ОТАЦ НЕВИН У ЗАТВОРУ Син Томислава Пантића за Новости: Са 84 године ни на ноге не може, а оптужују га за ратни злочин

Tomislav Pantić

Pantić objašnjava da je jedina krivica njegovog oca što nije hteo da proda svoj stan i imanje kraj Istoka i što je svojevremeno bio direktor Kombinata "Dubrava" u ovom metohijskom mestu. Tomislav nikada nije bio pripadnik ni vojnih, ni policijskih formacija, dodaje njegov sin.

- Živeli smo u Istoku gde smo imali stan, a u selu Crnce gde su mi rođeni otac i deda, imamo petnaest hektara imanja, dok nam je kuća srušena. Međutim, otac i ja smo i posle raseljeništva često obilazili stan i imanje. Nedavno sam od šuta i otpada raščistio jednu parcelu u nameri da sagradimo malu kućicu da bismo imali gde da budemo kada obilazimo imanje - pojašnjava nam Aleksandar.

Aleksandar Pantić

Dodaje da su on i otac bez ikakvog zazora često dolazili na Kosovo i Metohiju da obiđu imovinu jer nisu imali razloga da strahuju od tzv. kosovske policije pošto su "čisti pred Bogom i ljudima". Međutim, proteklog četvrtka po povratku iz sela, kada je sa njima bio i njegov dvadesetogodišnji sin Lazar, posle doručka u jednoj ćevabdžinici i ulaska u auto, sačekala ih je Kurtijeva policija. Prvo mu je, priča nam Aleksandar, policajac u civilu naložio da ugasi automobil, a potom su njegovog oca, koji je sedeo na zadnjem sedištu, izvukla četvorica i stavila mu lisice:

- Mene su takođe vezali, dok su sina sklonili desetak metara dalje, ali su nas obojicu priveli na saslušanje u policijsku stanicu u Istoku. Oca, kako sam kasnije saznao od jednog komšije, odveli su u Prištinu, gde ga je tzv. specijalno tužilaštvo optužilo za navodni ratni zločin i krađu oko 270 krava, što je ne samo nezamislivo već i nelogično.
Pantić dodaje da je od svega jedino tačno da je njegov otac bio na čelu poljoprivrednog kombinata početkom ratnih dejstava na KiM, kada se sva stoka koja je bila puštena po poljima skupljala i dovodila kako bi se prehranila i kako se ne bi širila zaraza.
Srpski advokati još jednom ponavljaju da Kurtijevo tužilaštvo Srbe može da optuži za sve i svašta, bez dokaza i svedoka čim neki Albanac, najčešće komšija, "baci oko" na njihovu imovinu.

Foto: D. Zečević

Priština planirala privođenje

Aleksandar Pantić pojašnjava da su protekle sedmice na KiM otišli po pozivu nekakve službenice iz opštine Istok zbog navodno pogrešno popunjenih podataka oko imovine, što izaziva sumnju da je hapšenje njegovog oca bilo planirano. Inače, na sličan način, takođe u Istoku, dok je bio u opštini da pogleda vlasničke papire majčinog stana koja je kidnapovana i ubijena 1999. godine, uhapšen je Srbin Gavrilo Milosavljević.

BONUS VIDEO: TROBOJKA OD 100 METARA: U Aleksandrovu obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu