VULIN O LAŽIMA PETRA BOŠKOVIĆA: Lično mi je donosio predloge portreta vrhovnog komandanta

Novosti online

16. 09. 2024. u 16:43

POTPREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vulin raskrinkao je laži Petra Boškovića.

ВУЛИН О ЛАЖИМА ПЕТРА БОШКОВИЋА: Лично ми је доносио предлоге портрета врховног команданта

Foto: Tanjug

- U vreme kada sam bio ministar odbrane, Petar Bošković je bio načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane sve do odlaska u penziju koja mu je na molbu Suzane Vasiljević odložena za godinu dana. Svo to vreme Bošković nije izneo ni jednu reč kritike ili neslaganja sa bilo čim, a posebno ne sa upotrebom termina vrhovni komandant - kazao je Vulin.

- Iako su mnogi generali smatrali da zbog čestog pijanstva, a posebno veza sa britanskom ambasadom treba da bude smenjen, nisam ga smenio baš zato što je izvanredno radio na promociji zakonskog i ustavnog termina vrhovni komandant. Lično mi je donosio predloge portreta vrhovnog komandanta i podržao me da ne odustanem od upotrebe termina vrhovni komandant kada je predsednik Aleksandar Vučić tražio da se to posebno ne ističe - istakao je Vulin.

- Niko nije glasnije i ponosnije od njega izgovarao vrhovni komandante i kada bismo pripremali događaje na kojima se davao raport vrhovnom komandantu bio je spreman da satima do iznemoglosti uvežbava pravilan izgovor vrhovni komandant sve dok nije bio zadovoljan - poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu bivšeg načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Petra Boškovića da je termin vrhovni komandant njegova izmišljotina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA TI NOVAČE, ŠTO SI VEROVAO U JEDNOG MALOG: Krajinović se oprostio od tenisa, ovo je poručio Noletu, Troickom i kumu iz reprezentacije