PETKOVIĆ U BRISELU: Danas sastanak na nivou glavnih pregovarača Beograda i Prištine

Tanjug

17. 09. 2024. u 08:45

U BRISELU će danas biti održan novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, na kojem će učestvovati direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Beograda Petar Petković. Sa prištinske strane očekuje se učešće njenog glavnog pregovarača Besnika Bisljimija.

ПЕТКОВИЋ У БРИСЕЛУ: Данас састанак на нивоу главних преговарача Београда и Приштине

Foto: Novosti

Tokom sastanka, kako je rekao portparol Evropske komisije Peter Stano, razgovaraće se o putu ka napretku u primeni Ohridskog sporazuma i drugim pitanjima koja utiču na normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

- Agenda je prilično očigledna. To je put ka napretku u implementaciji Ohridskog sporazuma i, naravno, diskusija o pitanjima koja utiču na normalizaciju između (tzv.) Kosova i Srbije - rekao je Stano u ponedeljak na brifingu za novinare u Briselu na pitanje Tanjuga šta će biti na dnevnom redu sastanka.

Stano, međutim, nije odgovorio na deo pitanja Tanjuga da li će biti trilateralnog sastanka Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Prema ranijim informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

Do nove runde dijaloga dolazi nakon što je Lajčak nedavno boravio u Beogradu i Prištini radi pripreme ovog sastanka na nivou glavnih pregovarača u Briselu. U međuvremenu, tzv. kosovska policija nastavlja da blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Više stotina zaposlenih u srpskim institucijama i dalje ne može na svoja radna mesta, posle upada policije 30. avgusta u zgrade privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku. Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je početkom jula u Briselu.

BONUS VIDEO:

Tadić: Kosovo nije najvažnija tema, treba da se bavimo litijumom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici