HAJKA NA ĐAKE ZBOG PRIJEMA KOD VUČIĆA: Đukanovićeva stranka traži objašnjenje od premijera Spajića

V. K.

17. 09. 2024. u 15:33

PRIJEM učenika i nastavnika osnovnih škola iz Crne Gore kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, izazvao je u Podgorici nove antisrpske reakcije partija bivšeg režima.

ХАЈКА НА ЂАКЕ ЗБОГ ПРИЈЕМА КОД ВУЧИЋА: Ђукановићева странка тражи објашњење од премијера Спајића

SVEČANO Vučić na prijemu u Predsedništvu zamolio učenike da čuvaju srpsko pismo, istoriju i kulturu, Foto Tanjug

Demokratska partija socijalista pozvala je premijera Milojka Spajića da objasni ko je nastavnike i đake poslao u Beograd i stavio crnogorsko školstvo u službu "srpskom svetu":

Posebno im je teško pala poruka Vučića da je Srbija i njihova kuća.

- Pozivamo premijera da crnogorskoj javnosti predoči po kojem kriterijumu su se birali nastavnici i učenici crnogorskih škola kako bi, politički izabranim predsednicima opština, koji ne priznaju državu Crnu Goru i njene simbole, pravili društvo na smotri u organizaciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iz stranke Mila Đukanovića smatraju da je premijer dužan da odgovori ko stoji iza ovog, kako su naveli u saopštenju, institucionalnog skandala i izrugivanja crnogorskog školstva.

- Crna Gora je kuća svih njenih građana, u čijim školama se nikad nije zapošljavalo prema nacionalnoj pripadnosti, niti su se učenici nacionalno i verski izjašnjavali. Namera je bila da se regionalnoj javnosti poruči da je Crna Gora duboko zagazila u proces etno-federalizacije, pod mentorstvom Beograda, iz čije se glave i formirala vlada naroda u Crnoj Gori, kako bi se društvu i državi nanela trajna šteta.

Foto PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović kaže za "Novosti" da se iz Crne Gore u kontinuitetu, još iz vremena Đukanovića, šalju ružne poruke na račun Srbije, predsednika Vučića i srpskog naroda u celini.

- Sada su krenuli čak i na našu decu! To nam rade uprkos činjenici što su Srbi dobili političke predstavnike u Spajićevoj vladi. Dakle, ništa se nije promenilo, Srbi se i dalje doživljavaju kao građani drugog reda - kaže Vuksanović.

Logo

Krivične za skidanje trobojke

POVODOM obeležavanja Dana srpskog jedinstva, trobojka je vraćena na zgradu Opštine Bijelo Polje nakon protesta odbornika Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije. Oni su podneli krivične prijave protiv predsednika Opštine Petra Smolovića, predsednice SO Selme Omerović i radnika u Opštini Dejana Đukića, zbog skrnavljenja drevnih simbola. Inače, DPS je ostao nem na isticanje zastave Sandžaka u Gusinju na dan izbora u ovoj opštini. DPS je ćutke prešao preko ovog incidenta, kao mnogo puta ranije, ali zato su glasni sejači mržnje kada se istakne trobojka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOVOLJNO JE SAMO BRATKO, NE TREBA VIŠE OD TOGA: Đoković i Dimitrov dobili poklon pred meč u Sofiji, evo i koji (VIDEO)