ANA BRNABIĆ DEMONTIRALA TADIĆA: U vreme Vašeg mandata Severina Vam bila veća opsesija od KiM (FOTO/VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2024. u 18:00

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije, Ana Brnabić podsetila je Borisa Tadića na njegove ''rane radove'' u fotelji prvog čoveka Srbije.

АНА БРНАБИЋ ДЕМОНТИРАЛА ТАДИЋА: У време Вашег мандата Северина Вам била већа опсесија од КиМ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Gospodine Tadić, nije život toliko dug da debatujem sa čovekom kome "istina" zavisi od okolnosti, vremena i političkih prilika. Evo kako izgledaju Vaše "istine":

Litijum – bili ste predsednik Srbije, i DS-a, od 2004. do 2012. Sve to vreme su državne institucije izdavale istražna prava Rio Tintu (do 2012. čak 9h potvrđivana), konstantno proširivale teritoriju istraživanja litijuma, potpisali ste Zakon o rudarstvu 2006., kojim je uveden princip da onaj ko ima istražna prava (Rio Tinto) jedini ima pravo na eksploataciju. Vaša vlada, 2012., usvaja Nacionalnu strategiju koja kaže da je litijum naš najvažniji resurs i da je istraživanje litijuma jedan od prioritetnih projekata Republike Srbije. Danas, govorite sve suprotno ovome. Jedna “istina” 2012., druga 2024. Jedan čovek, ista tema, dve „istine“.

Briselski sporazum – 2013. smatrali ste da je ovaj sporazum “pozitivna stvar”. Danas je Vaša “istina” da je Briselski sporazum kriv za "demontažu" srpskih institucija na KiM. Jedna “istina” 2013., druga 2024. Jedan čovek, ista tema, opet dve „istine“.

A istina je apsolutna kategorija i ne zavisi od okolnosti, vremena, mog ili Vašeg ličnog svojstva.

Da skratim - Vaš odnos prema Kosovu i Metohiji najbolje pokazuje Vaše ponašanje u trenucima priprema za proglašenje "nezavisnosti" od strane Prištine. Vaš najveći problem tih dana bio je TAJMING, tj. kada će se "proglašenje" formalizovati. Zato je Borko Stefanović otišao u američku ambasadu da zamoli da se "nemili događaj" odloži dok ne prođe drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji, da se slučajno ne bi ugrozila Vaša šansa za još jedan mandat. I, gle čuda, Vi ste pobedili u drugom krugu, 3. februara, a Priština je proglasila “nezavisnost” 17. februara. Vaše molbe su bile uslišene. Problem je samo što ste molili za Vas, a ne za Srbiju.

Sve ostalo je poznato svima.

- Surova istina je da Vam je u vreme oba Vaša predsednička mandata, veća opsesija bila Severina od Kosova i Metohije. Na kraju, sve ovo po strani, ono po čemu ćete Vi ostati upamćeni je da ste jedini predsednik ove prelepe zemlje koji je, ni manje ni više, već na HRT, izgovorio da se ne ponosi preterano time što je predsednik Srbije. Večno Vaša sramota. Nažalost, pomalo i naša - napisala je Brnabić na društvenoj mreži ''Iks''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje