EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Da li Predrag Voštinić u tajnosti kontroliše pojedine opozicione medije?

Novosti online

17. 09. 2024. u 19:34

U KRUGU prozapadnih opozicionih partija i nevladinih organizacija pojavila se vest da je lider „Lokalnog fronta“ iz Kraljeva Predrag Voštinić nedavno postao prikriveni vlasnik, odnosno „urednik iz senke“ novoosnovanog radija „Sloboda“ iz Kraljeva, koji namerava da koristi za svoje opoziciono delovanje.

ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕМО: Да ли Предраг Воштинић у тајности контролише поједине опозиционе медије?

Foto: Printksrin/Nova S

Imajući u vidu potpunu slobodu medijskog prostora u Srbiji, ne bi bilo ništa čudno da se tajkunskoj mašineriji Dragana Šolaka u besomučnim napadima na predsednika Srbije i sve druge patriotske snage priključi još jedan lokalni medij koji će plasirati dobro poznatu agendu kojom diriguje opozicija predvođena Draganom Đilasom. 

Međutim, ono što privlači pažnju javnosti je malo poznata okolnost da Voštinić pokušava da svoj faktički, netransparentni uticaj nad ovim radijom, koji uskoro planira pokretanje i internet portala, drži u strogoj tajnosti.

Naime, kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, jedan od razloga leži u činjenici da je Voštinić potpuno svestan da će, ukoliko se za to sazna, pre svega zbog njegove loše reputacije u lokalnoj sredini, narod imati negativan odnos prema ovom mediju i programu koji se sa njega plasira.

Drugi, mnogo ozbiljniji razlog je to što je, kako saznajemo, Voštinić zloupotrebio svoje prijateljstvo sa Draganom Popovićem, koordinatorom programa za osnaživanje lokalnih medija u okviru „Evropske zadužbine za demokratiju“ – EED, kako bi od ove zapadne fondacije dobio novčana sredstva za pokretanje radija. 

Naravno, pored pitanja opravdanosti trošenja sredstava EED baš na Voštinićev radio i njegovo opoziciono delovanje, ovo otvara pitanje i kako su ta sredstva zapravo raspodeljena, odnosno, koliko je novca za to stvarno potrošeno, a koliko je završilo na nekom drugom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA TI NOVAČE, ŠTO SI VEROVAO U JEDNOG MALOG: Krajinović se oprostio od tenisa, ovo je poručio Noletu, Troickom i kumu iz reprezentacije