''ŽELIM VAM JOŠ MNOGO USPEŠNIH GODINA'': Predsednik Vučić čestitao sto godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije (FOTO)

Novosti online

17. 09. 2024. u 19:57

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić, na Instagram nalogu čestitao je Beogradskoj nadbiskupiji veliki jubilej.

ЖЕЛИМ ВАМ ЈОШ МНОГО УСПЕШНИХ ГОДИНА: Председник Вучић честитао сто година од оснивања Београдске надбискупије (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Povodom velikog jubileja i obeležavanja 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije upućujem najiskrenije čestitke svim pripadnicima katoličke zajednice u Srbiji, Beogradskoj nadbiskupiji i njenim vernicima. Ovaj značajni jubilej simbolizuje vek postojanja i duhovne brige nadbiskupije za vernike, kao i njen doprinos međukonfesionalnom i kulturnom bogatstvu naše zemlje - napisao je predsednik.

- Nadbiskupija je tokom svog postojanja igrala ključnu ulogu u očuvanju kulturnog i duhovnog identiteta katolika u našoj zemlji. Uz poštovanje i zahvalnost na doprinosu izgradnji dijaloga i saradnje među verskim zajednicama, značaj ovakvih jubileja prilika je za jačanje zajedništva i solidarnosti među svim građanima Srbije - stoji u objavi predsednika Vučića.

- Želim vam još mnogo uspešnih godina i nastavak rada u službi zajednice i vere - napisoa je predsednik Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je liturgijskoj proslavi, povodom 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OŠTRO UPOZORENJE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno