VULIN NA PROMOCIJI PAVKOVIĆEVE BIOGRAFIJE: NJegova haška robija je NATO osveta za herojski otpor

Novosti online

18. 09. 2024. u 17:59

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je promociji biografije general-pukovnika Nebojše Pavkovića "Neraskidiva karika" autora pukovnika Miodraga Jevtića.

ВУЛИН НА ПРОМОЦИЈИ ПАВКОВИЋЕВЕ БИОГРАФИЈЕ: Његова хашка робија је НАТО освета за херојски отпор

Foto: Vlada

Istakavši da nam je general Pavković imponovao tokom odbrane Srbije od NATO agresije ali ne manje i svojim sadašnjim držanjem, kada je mir nastupio ili kada se rat vodi nekim drugim sredstvima potpredsednik Vulin je istakao da "njegova mirnoća, staloženost, hrabrost i odbijanje da napusti Srbiju i digne ruke od Srbije i istine o Srbiji imponuje čak više od hrabrosti koju je jedan vojnik dužan da pokaže u ratu. Svi naši vojnici i oficiri pokazali su svoju hrabrost u odbrani od NATO agresije ali malo njih je posle svega pokazalo da su spremni da se žrtvuju kada rata više nema, kada je ostala samo Srbija, Srbija koja često zaboravlja žrtvu onih koji su zbog nje žrtvovani. Žrtva generala Pavkovića nije uzaludna, znam da je njegova žrtva svesna, herojska i obavezujuća."

Potpredsednik srpske vlade je istakao da nije general Pavković prvi u istoriji srpskog naroda ko nepravedno provodi svoj život u tamnici zato što je Srbija ostala slobodna.

- Nije prvi, na žalost nije ni poslednji. A na nama je ne samo da se sećamo nego da svakog dana činimo sve da njihova žrtva nije uzaludna. Presuda generalu Pavkoviću i njegova robija u Haškom tribunalu nije nikakva pravda ni presuda već osveta zapadnog sveta, NATO pakta, za herojski otpor i zato što naša zemlja nije slomljena. Čovek veličine generala Pavkovića je odlično znao u šta se upušta. Mislite li da je i jednog trenutka imao sumnju da mala Srbija može ući u sukob sa NATO paktom i posle vojničkog, herojskog otpora ne biti kažnjena? Mislite li da su general Pavković i predsednik Milošević mislili i jednog jedinog trenutka da im se NATO pakt neće osvetiti? Mislite li da je bilo ko od njih razmišljao o sebi i svojoj glavi kada je branio Srbiju? - upitao je potpredsednik Vulin.

On je rekao da samo jedna stvar može da umanji veličinu njihove žrtve i njihove borbe a to je ako je mi ne budemo dostojni.

- Samo jedna stvar može da učini njihov život besmislenim - ako njihova žrtva ne bude vredna žrtvovanja. A to ne zavisi više od njih, to zavisi samo od nas. Ako sačuvamo Srbiju, ostanemo slobodni, ako se ne pokorimo i nikad ne postanemo deo NATO pakta, ako nikad ne zaboravimo gde su nam i ko su nam prijatelji, ako opstanemo kao Srbi, onakvi kakvi smo bili i 1999. godine, samo tada njihova žrtva neće biti uzaludna - poručio je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju