"JA SE UPRAVO TOJ RASPRAVI BESKONAČNO RADUJEM": Brnabićeva o novim lažnim natpisima u Šolakovim medijima (FOTO)

Novosti online

27. 09. 2024. u 10:27

PREDSEDNICA Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom naslovne strane medija u vlasništvu Dragana Šolaka, koji su, kako je rekla, na naslovnu stranu opet stavili laži.

ЈА СЕ УПРАВО ТОЈ РАСПРАВИ БЕСКОНАЧНО РАДУЈЕМ: Брнабићева о новим лажним натписима у Шолаковим медијима (ФОТО)

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Opet laži na naslovnim stranama Šolakovih medija.

Gospodo, temu litijuma u Narodnoj skupštini otvorila sam JA, a ne opozicija, i to na Kolegijumu održanom 14. juna, dan nakon što je Rio Tinto objavio nacrte Studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Da ne bežimo od ove teme i da baš MI želimo da javnosti pokažemo svo licemerje opozicije na ovoj temi pokazuje i to da sam, tokom vanrednog zasedanja, na sednici o ratifikaciji Deklaracije sa Svesrpskog sabora, u julu, dopustila da se priča upravo o litijumu, umesto o tačkama na dnevnom redu. Zahtev za sazivanje sednice tokom VANREDNOG zasedanja, a na temu zabrane istraživanja litijuma i bora, upućen mi je, od strane opozicije, 10. septembra. Već 18. septembra sam zakazala Kolegijum da se dogovorimo kada će ovo biti na dnevnom redu. Takva efikasnost prema zahtevima opozicije teško da je ikada viđena u Skupštini. Da bi ova tema brže stigla na dnevni red, iako se sednice Narodne skupštine održavaju utorkom, sredom i četvrtkom, zasedanje smo počeli u ponedeljak, a nastavljamo sa radom u petak. To su dva dodatna dana za raspravu o rebalansu, kako bismo brže završili i prešli na sednicu o litijumu. Ni pet dana rasprave, uz to da se poslanici SNS Srbija ponovo uzdržavaju od korišćenja svog vremena, opoziciji nije dovoljno - uglavnom pričaju o onome što nije na dnevnom redu i zloupotrebljavaju se svi mehanizmi da se ova sednica produži – povrede poslovnika, replike, amandmani radi kupovine vremena, a ne radi korekcija predloga zakona, i sl. Opozicija je mogla ovaj predlog da preda i u junu, i u julu, i u avgustu, mogla je da traži da bude održana sednica tokom redovnog zasedanja, mogli su milion stvari koje bi omogućile da se o ovome raspravlja bez ikakvih problema, ali... I uvek ALI – ili ne znaju šta hoće, ili ih je toliko sramota od ovakvog predloga zakona kakav su uputili da po svaku cenu žele da izbegnu raspravu. Ja se upravo toj raspravi beskonačno radujem - navodi Brnabićeva.

BONUS VIDEO: JOVANOV: Opozicija ne zna šta hoće, pomozite nam da vam pomognemo!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NEVIDLJIVI EKOLOŠKI NEPRIJATELJ: Kako mikroplastika ugrožava životnu sredinu i ljudsko zdravlje