BRNABIĆ OPOZICIJI: Suočite se sa vašom sramotom ili povucite predlog zakona o litijumu!

Novosti onlajn

30. 09. 2024. u 11:54

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas opoziciji u parlamentu da se suoči sa svojom sramotom ili povuče predlog zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora.

БРНАБИЋ ОПОЗИЦИЈИ: Суочите се са вашом срамотом или повуците предлог закона о литијуму!

Foto: TANJUG / RADE PRELIĆ

Naime, današnja rasprava o rebalansu budžeta nastavljena je istim tempom kao i prošle nedelje, pa tako opozicioni poslanici koriste svaku priliku za repliku, povredu poslovnika, za obrazlaganje amandmana a onda ne kažu ni reč o samim amandmanima koje su predložili. I pored više upozorenja predsednice parlamenta da ovim tempom neće stići ni raspravu o rebalansu da završe danas, a kamoli da dođu do sednice o litijumu, opozicija nastavlja da opstruiše rad skupštine.

Brnabićeva je onda javno poručila opoziciji da nije pošteno ovo što rade i da treba da budu iskreni prema građanima.

- Ljudi, budite fer. Ako nećete da razgovarate o ovom predlogu zakona koji ste dali, povucite ga ako ne želite. Ali nemojte mrcvariti sve nas ovde, čitavu skupštinu, čitavu zemlju da mrcvarite kako slučajno ne bismo došli do kraja vanrednog zasedanja, da nikako slučajno ne dođemo do tog predloga zakona. Ili ga povucite ili se suočite sa vašom sramotom, to je toliko jednostavno. Crno ili belo. Povucite ga ili se suočite sa vašom sramotom, jer očigledno je da nećete - poručila je predsednica skupštine.

Ranije tokom rasprave, poslanik Marijan Rističević rekao je da će povući sve svoje amandmane na rebalans budžeta, ukoliko opozicija povuče svoje, kako bi se solidarisao i kako bi se sednica o rebalansu završila što pre i došla na red vanredna sednica o litijumu. Opozicija, naravno, predlog Rističevića nije prihvatila te je još jednom potvrdila da očigledno ne želi da do rasprave o litijumu i dođe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NOVA PRILIKA ZA MLADE U NIS-U: Peta sezona programa „NIS ENERGY”