VUČIĆ SA KASANOFOM: Naglasio sam izuzetno tešku i složenu situaciju na KiM - Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema

Novosti online

09. 10. 2024. u 10:59

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom.

ВУЧИЋ СА КАСАНОФОМ: Нагласио сам изузетно тешку и сложену ситуацију на КиМ - Србија остаје посвећена разговору и мирном решавању проблема

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

- Dobar sastanak sa Aleksandrom Kasanofom. Razmatrali smo ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i EU integracije Zapadnog Balkana, kao i o regionalnim i svetskim izazovima koji utiču na stabilnost celog regiona. Posebno smo razgovarali o brojnim potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD uz unapređenje saradnje u različitim oblastima, poput energetike i novih investicija u brojne velike projekte koje Srbija ima u planu. Ukazao sam na značaj dijaloga između naše dve zemlje, a posebno na otvorenu razmenu u pogledu pitanja oko kojih nismo saglasni. Govoreći o situaciji u regionu, prevashodno sam naglasio izuzetno tešku i složenu situaciju na Kosovu i Metohiji i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM. Naglasio sam da su za konstruktivan dijalog potrebne dve strane, kao i da Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema, uprkos bespotrebnim jednostranim eskalacijama tenzija - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa najvišim stepenom zabrinutosti i osude reaguje povodom činjenice da je značajan broj štampanih i elektronskih medija 8. i 9. oktobra ove godine detaljno izveštavao o svedočenju maloletnog K. K. na suđenju povodom prošlogodišnje tragedije do koje je došlo u Oglednoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, iako je sudsko veće i na početku jučerašnjeg ročišta iznova naglasilo to da je ono zatvoreno za javnost.

09. 10. 2024. u 11:24

Komentari (0)

DIMITROV KRATAK SA ŽIVCIMA: Umalo da izbije tuča, evo zbog čega je pobesneo (VIDEO)