MINISTAR GAŠIĆ OTVORIO NOVOIZGRAĐENU HALU ''PRVOG PARTIZANA'': "Razvoj kapaciteta mora da prati modernizaciju Vojske Srbije "

Novosti online

09. 10. 2024. u 14:53

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić otvorio je danas novoizgrađenu halu za kompletiranje i pakovanje municije fabrike ''Prvi partizan'' u Užicu.

МИНИСТАР ГАШИЋ ОТВОРИО НОВОИЗГРАЂЕНУ ХАЛУ ПРВОГ ПАРТИЗАНА: Развој капацитета мора да прати модернизацију Војске Србије

Foto: Ministarstvo

Tom prilikom, ministar odbrane prisustvovao je potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i fabrike „Prvi partizan“ o nabavci proizvoda iz asortimana te užičke fabrike za opremanje Vojske Srbije. Ugovor su potpisali predstavnik Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić, u ime Ministarstva odbrane i generalni direktor „Prvog partizana“ Dobrosav Andrić.

Foto: Ministarstvo

Ministar Gašić istakao je značaj svih proizvodnih pogona „Prvog partizana“ koji nastavljaju tradiciju dugu skoro 96 godina. Kako je naglasio, tu tradiciju užičke fabrike vredni radnici gradili su skoro čitav vek na temeljima kvaliteta i pouzdanosti, a zahvaljujući stalnim ulaganjima i investicijama fabrika je napredovala i razvijala se, proširujući svoje kapacitete i unapređujući proizvodne procese.

- Otvaranje nove hale „Prvog partizana“ još jedan je pokazatelj da državno i vojno rukovodstvo ulažu napore u dalji razvoj i napredak odbrambene industrije. Razvoj njenih kapaciteta mora da prati modernizaciju Vojske Srbije i to je jedan od važnijih faktora za jačanje naše odbrambene sposobnosti – rekao je ministar odbrane i dodao da izgradnja novih proizvodnih kapaciteta u Užicu i otvaranje novih radnih mesta predstavlja dodatni podstrek i za mlade koji žele da nastave da žive i rade u tom gradu.

Foto: Ministarstvo

Tokom današnje posete, ministar Gašić sastao se sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima reprezentativnih sindikata, a na sastanku je bilo reči o poslovanju kompanije, planovima za nove investicije i razvojnom procesu koji bi doprineo povećanju kapaciteta proizvodnje municije.

Ministar Gašić obišao je proizvodne hale „Prvog partizana“ i razgovarao sa radnicima, kojima je zahvalio na posvećenom radu kada je reč o potrebama Vojske Srbije, istakavši da na taj način doprinose i razvoju privrede zapadne Srbije.

Foto: Ministarstvo

Današnjim aktivnostima u „Prvom partizanu“ prisustvovali su šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić sa saradnicima.

Otvaranju hale i obilasku prisustvovali su direktori fabrika odbrambene industrije, pripadnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici lokalne samouprave i verskih zajednica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI NAŠAO ZAMENU, TRENIRA SA ORLOVIMA: Novi igrač se priključio reprezentaciji Srbije