"SRBIJA I TURSKA IMAJU DUGU ISTORIJU SARADNJE" Vučić dočekao Erdogana: Poseta jednog od najuticajnijih državnika savremenog sveta (FOTO)

Novosti online

11. 10. 2024. u 11:38

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji svečanog dočeka predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

СРБИЈА И ТУРСКА ИМАЈУ ДУГУ ИСТОРИЈУ САРАДЊЕ Вучић дочекао Ердогана: Посета једног од најутицајнијих државника савременог света (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Poseta jednog od najuticajnijih državnika savremenog sveta, kakav je predsednik Erdogan, za Srbiju je uvek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obeležena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen značaj.

Na političkom planu, ova poseta daje zamah jačanju odnosa između naše dve zemlje, čime doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu, regionu koji je neretko kroz istoriju bivao opterećen sukobima i napetostima, željan mira i istinskog prosperiteta. Turska i Srbija imaju dugu istoriju saradnje, a upravo ovakvi susreti pružaju priliku za produbljivanje tih veza, posebno u oblasti bezbednosti i ekonomije.

Ekonomija je još jedan od ključnih aspekata ove posete. Turska je jedan od najvažnijih investitora u Srbiji, a razgovaraćemo o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama.

Zato je ova poseta važna za nas, jer predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih veza u izazovnim vremenima, jačajući platformu za budući dijalog i saradnju, kao ključnih faktora za mir i stabilnost na Balkanu.

Dobro nam došli, poštovani predsedniče Erdogan! - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima